mandag 6. juli 2015

DAGENS BOK: CHRIS TVEDT – RIMELIG TVIL









Forlagets omtale:

Begjæret etter nytelse og penger kan drive et menneske langt, og advokat Mikael Brenne er ikke bedre enn andre. Han er rundbrenner på byen og driver eget advokatbyrå. Arbeidet hans består stort sett i å forsvare lokale småkjeltringer, og det blir man ikke fet av. Den dagen to serbere med dyre dresser og dulgte hensikter dukker opp, blir fristelsen for stor. Han ser muligheten til å redde firmaet økonomisk og påtar seg rollen som deres forretningsadvokat. Det blir også en besettende oppgave å forsvare deres gode kontakt Eva, som er fengslet mistenkt for langing av narkotika. Stadig dårligere samvittighet får ham til å bestemme seg for å bryte samarbeidet og Mikael blir tvunget til å overskride grenser han ikke trodde var mulig, og situasjonen blir både blodigere og vanskeligere enn han hadde forestilt seg.



Min kommentar:
Det er alltid spennende ... og litt skummelt, å bli presentert for nye forfattere. Denne boka er noen år, men da jeg fikk en nyere bok av Chris Tvedt i posten, så bestilte jeg like godt alle de forgående. Jeg liker nemlig å lese bøkene i riktig rekkefølge.


Om du er tilhenger av såkalt advokatkrim, så er virkelig dette ei bok for deg. Jeg er egentlig ikke sånn veldig fan av den sjangeren. Har vel sett alt for mange amerikanske Tv-serier fra dette miljøet. Men for al del; - Nå er vi i Norge, - i Bergen. Og her er det helt andre forhold. Nå har jeg lest en del heseblesende krim i det siste, så det var veldig uvant at handlingen skjedde såpass sa-a-a-a-kte. Men ikke misforstå meg; Boka er slett ikke kjedelig. Historien som bygges opp er troverdig. Det handler om det evige jaget mot karriere og rikdom. Enkelte tar mer eller mindre lovlige snarveier i sin evige jakt. Hva med de som skal forsvare de som settes fast? Er de alltid helt rene? Hva med deres samvittighet?
Vi får et interessant og godt innblikk i hvordan en advokat jobber og hvordan det foregår i retten. Det kan være greit å vite for oss som kun kjenner denne siden av loven gjennom Tv og media ellers.
Romanen bygges opp rundt de innvolvertes spenning mot høydepunktet som er rettsaken. Parallellt med dette foregår det en kjærlighetshistorie. Slike historier kan være et hyggelig krydder.
Det vil være å overdrive om jeg sier at jeg er veldig begeistret. Men når jeg tar høyde for at dette er en debut-roman så lover likevel dette godt for fortsettelsen.




Her finner du boken i pocketutgave.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar