lørdag 4. juli 2015

KVELDENS FILM: OMAR.









Fra Platekompaniet no:

Oscar -nominerte palestinske thriller . Omar er vant til å unngå kuleregnet fra soldatene når han krysser separasjonsmuren for å besøke sin hemmelige kjærlighet Nadia . Men i det okkuperte Palestina vet er enkel kjærlighet eller entydig krig ukjente bekrep . På den andre siden av veggen , blir den unge følsomme bakeren Omar en frihetskjemper som må ta smertefulle valg om liv og mot. . Når Omar er tatt etter en aksjon hvor en israelsk soldat blir drept, blit han offer for en katt - og - mus-lek med militærpolitiet . Mistenksomhet og forræderi setter tilliten på prøve mellom de medskyldige og barndomsvennene Amjad og Tarek , Nadia militante bror . Omars følelser blir like raskt revet fra hverandre som det palestinske landskapet.



Min kommentar:

Har du noen gang sett en palistinsk film? Da er det på tide. Dette er en sterk film om livet på Vestbredden hvor den unge bakeren må klatre over den forhatte muren ved hjelp av et enkelt tau for å besøke kjæreste og venner. Muren er 8 meter høy, og det er stor sannsynlighet for at han vil bli skutt mens han befinner seg på toppen. Vi får et innblikk i hverdagslivet for disse palestinske ungdommene.

Men like mye som deres politiske kamp, så er dette en kjærlighetshistorie.
Det som overrasker meg mest er at, til tross for de forhold disse ungdommene lever under, med daglige skyteepisoder og trakassering og uro for folkets og egen framtid, så er dette en film om drømmer og håp. Men vi får også et innblikk i hvor lett det er å trå feil på den hårfine grensen mellom det normale liv og ekstremisme.

Denne filmen har alt.
Anbefales.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar