tirsdag 15. september 2015

SPLITTER NY VINYL: LIONHORSE – THE BOY & THE SUN


2015. Rinoprod Records. Rpvin018



Lionhorse kommer fra Trondheim.  De beveger seg ut i americanaens mørke og suggerende stier, og svever i samme lanndskap som  Grant Lee Buffalo, Horsepower og Neil Young.  Det er rufsete americana, ærlige tekster, fengende melodier og såre refrenger pakket inn i et analogt og åpent uttrykk.
Låtskiver, gitarist og vokalist Eirik Lian i Lionhorse har med seg musikalske hestekrefter fra band som Josephine og Johndoe når han backes opp av Øystein Eide på bass, Inge Hanshus på trommer og Håvard Ophaug på gitar.

Min kommentar:
Lionhorse er et at de bandene som er verdensberømte i hjembyen Trondheim.  Trønderne elsker dette bandet som skriver alvorlige tekster og virkelig synes å ville noe med musikken sin.
Eirik Lian har sagt i opptil flere intervju at vi alle må gjøre det beste vi kan for å skape en bedre fremtid for barna våre. Han og bandet er opptatt av å belyse det meningsløse som skjer i verden i dag, som problemstillinger knyttet til krig, terror og miljø. 

Dette har kanskje foreløpig blitt lagt mere merke til utenfor Norges grenser. Det bekreftes ved at det amerikanske produksjonsselskapet HBO vurderer å bruke en av sangene fra albumet i en ny tv-serie.   Det må være litt av en anerkjennelse å få.

Lian har til og med våget å skrive en sang om 22.juli. Ifølge han selv var han nødt til å skrive av seg alle følelsene rundt hendelsen.  Men han brukte land tid.  Han sto fullstendig fast i mnge måneder, men så plutselig kom resten til han.  - På dagen et år etter Utøya-tragedien.

For oss vinylsamlere er coveret like liktig som vinylen og musikken.  Coveret ser bra ut, men det er jo så simpelt.  Tynn, tynn papp som vil få bretter bare man ser på det.  Her må plastcover på plass fortere enn svint.  Og en ting til;-  Når bandet går ut med at tekstene deres er så viktige, - Hvorfor legges ikke tekstene med da??  De er ikke alltid like lett å få med seg ordene i sangtekstene.  Og så skal jeg ikke mase om fraværet av cd og/eller nedlastingskode.  Det ser ut som om disse er borte for godt.  Synd, men sant.



Her finner du musikken på  vinyl  og  cd

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar