torsdag 5. november 2015

DAGENS BOK: CHRIS TVEDT – DØDENS SIRKEL


Fra cdon.no:
For å slippe å tenke på sine egne problemer påtar Mikael Brenne seg å hjelpe en mann som ble dømt for dobbeltdrap på to jenter på øysamfunnet Vestøy for tjuefem år siden. Det er imidlertid ikke alle som liker at Mikael graver i gamle hemmeligheter. Dette er den femte boken om advokaten Mikael Brenne.


Min kommentar:


I denne femte boka om advokat Mikael Brenne er han virkelig ute i hardt vær.  Tidligere har han opptrådt som advokat og privatetterforsker.  Men denne gangen befinner han seg i nok en ny rolle, nemlig som mistenkt i en straffesak.  Bevisene er overveldende og min gode venn Brenne får god tid til å kjenne på hvordan en påvirkes av livet bak murene.  Muligens en nyttig erfaring for en forsvarsadvokat

Brenne får god tid til å reflektere over hva beskyldningene går ut på, hvorfor dette rettes mot han, og til slutt, hvem står bak.


Men advokat Brenne gir ikke opp.  Beklager gammel vane, advokat-tittelen er borte, og det er svært usikkert om han noen gang kan reise seg opp igjen. ….


Men Mikael får hjelp fra uventet hold .  Takket være hans gamle venninne og tidligere ansatte Synne, som han i forrige bok ikke behandlet så altfor godt, så får Brenne fokus over på noe annet. 

Han drar av gårde til en øy ute i havgapet for å undersøke en gammel sak. 

 Jeg er ikke så begreistret over måten forfatteren beskriver øyas miljø.  Vi har hørt det meste før.  Ei lita bygd hvor bygdedyret er stort og mektig.  Alle vet alt, men prater lite. Men stakkars den som blir merket av bygdedyrets finger. 

Og selvfølgelig finnes det et bedehus og en mektig pastor.

Men til tross for alle disse klisjeene så er dette en spennende bok.  Språket flyter lett, og handlingen stiger i kjent Tvedt-stil. 


Det spiller ingen rolle at man underveis kan gjetter seg til løsninger. Persongalleriet er så pass interessant at men lar seg rive med, og for meg så er ikke selve løsningen det viktigste, men hvordan man kommer dit.

Om du, som jeg digger en handlingsmettet krim, - Ja, så er dette boka for deg. Her finner du boka som  innbundet pocket  og til nedlasting.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar