torsdag 26. november 2015

KVELDENS FILM: DETEKTOR
Fra wikipedia.:
Detektor er en norsk film fra 2000. Filmen er skrevet av Erlend Loe og regissert av Pål Jackman. De sentrale rollene spilles av Mads Ousdal, Hildegun Riise, Ingjerd Egeberg, Allan Svensson, Harald Eia, Jon Øigarden, Sverre Porsanger, Kristoffer Joner, Svein Sturla Hungnes og Nina Andresen.
Filmen vant to priser under Amanda-utdelingen i 2001: beste kvinnelige skuespiller til Hildegun Riise og Amandakomitéens debutantpris til Pål Jackman. Filmen og regissør Jackman fikk dessuten Filmkritikerprisen samme år.


Min kommentar:


Alltid morsomt med et gjensyn av filmer man så for mange år siden.  Skuespillerne har blitt eldre og fått mye erfaring siden denne filmen ble til for snart 15 år siden.


Om jeg ikke tar mye feil så er denne filmen spilt inn i Maridalen.  Nesten like flott location som Sørkedalen.  Filmen handler om sønnen som vil rive seg løs fra moren.  Som alenemor er hun naturligvis livredd for den dagen da sønnen skal fytte.


Men det viktigste i denne filmen er løgn og sannhet.  Hvem lyver?  Hva lyver de om? Hvem lyver de for?  Her ligger det både hunder og mere til begravet.  Et hyggelig gjensyn


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar