torsdag 11. mars 2021

FRA PLATEHYLLA: MAX AXE - ESPONTANEOUS

 


1987.  Toots Records.  TOOTS 004

                                                

Prosjekt  «vinyl til frokost»

http://kjerringrock.blogspot.no/2017/06/vinyl-til-frokost.html



Har du hørt historien om Reidar Karlsen, mannen som ville spille i band, men helst ville stå på scenen alene?  Han fikk da en meget god ide.  Det syntes han i hvert fall selv.  Den aller best ideen var at han skulle fylle en sementblander med skrot, og denne ville da fungere som perkusjon og backing på scenen.

Men problemet var at sementblanderen gikk ujevnt, og kom dermed i utakt.  Et annet problem var at Reidar ikke hadde bil.  Og hvordan drar du med deg en sementblander på spillejobb uten bil?

Løsningen ble gode venner.     Sementblanderen ble byttet ut med noen gode kamerater fra «Alle Tiders Duster».  Musikerne hadde ulik musikksmak og preferanser..  Til slutt ble de enige om å skape noe som var i tråd med Reidars ønske om å skape og spille noe som var inspirert av amerikansk rockabilly , countrymusikk og psychedelia.  Kall det gjerne psychobilly, sa de.  De var i hvert fall innovative.

Musikken på denne skiva er kanskje noe av det mest originale jeg har hørt på lenge.  Vi kan høre lyden av oljefat tydelig.  Og selv om sementblanderen på dette tidspunkt har fått hvile, så føler jeg at det er hyppige temposkift i en del av sporene.

Vi befinner oss på hesteryggen.  Men denne gampen har et variert ganglag, og virker være ustyrlig i enkelte partier. Men så roer seg en smule, og du føler at du er på vei inn i TV-serien Bonanza, før det hele endrer seg i det su tror du har kontroll. Det hele er noe uforutsigbart, men du verden, så morsomt det er å høre på.

 Nok en gang har valget falt på ei skive jeg betalte en ti’er for fra en restekasse en gang på slutten av åttitallet.  Dette er nok ikke ei skive som har noen høy verdi.  Jeg vil tippe at du må ut med en hundrelapp.  Da vil du få en morsom plate, men en type musikk du aldri har hørt maken til. 

 


 Kilde: Bård Ose -100 beste rockeplater fra Bergen


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar