fredag 3. april 2015

DAGENS BOK: HANS OLAV LAHLUM – MENNESKEFLUENE.









Fra cdon.no:
Oslo, 1968. Den tidligere statsråden og motstandshelten Harald Olesen blir funnet skutt ned og drept i sin egen leilighet. Førstebetjenten Kolbjørn K2 Kristiansen forstår raskt at morderen må ha vært en de andre beboerne i oppgangen. Det viser seg at alle av oppgangens beboere preges av dystre hendelser i fortiden, og stadig flere spor peker tilbake mot okkupasjonsårene under 2. verdenskrig. Dette er den første boka om Førstebetjent K2 og Patricia.

Min kommentar.

Det er nå en stund siden denne boka kom ut, og jeg vet nå at Lahlum har skrevet flere bøker i denne, etter hvert , så populære serien.
Jeg får umiddelbar en Agatha Christie følelse, og tenker. Nei huff, vel er Lahlum historiker. Men han behøver vel ikke gi oss en kjedelig gammaldags roman. Men den følelsen går heldigvis over. Boka er langt fra kjedelig.

Det er sjamerende hvordan Lahlum klarer å ta meg som leser tilbake til den tiden hvor handlingen foregår. Selvfølgelig er alle historiske detaljer på plass. Til og med språket er korrekt.
Hovedpesonen er ikke så alt for spennende, men hans hjelper derimot, håper jeg vi får møte igjen i neste bok. Ellers er persongalleriet spennende nok. Alle er potesielle mordere, og dermed blir de spennende, om enn ufrivillig. Lahlum klarer å øke spenningen utover i boka, og løsningen er overraskende nok på så mange plan. Da er det bare å skaffe seg neste bok om K2 og forhåpentligvis han gode hjelper, mesterhjernen Patricia.

Her finner du boka som pocket  og lydbok på cd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar