mandag 20. april 2015

SPLITTER NY VINYL: MORTEN HARKET – BROTHER


2015. Compass Point / Universal Music . 4713262.

Fra Platekompaniet.no:

Sangene på Morten Harkets sjette soloalbum, anført av de flotte singlene "Brother" og "There Is A Place", ble unnfanget i såpass ulike omgivelser som Kristiansand og Brasil. Brother har blitt en utgivelse som viser en uthvilt og fokusert Harket - dette er ektefølt, voksen popmusikk som beveger seg gjennom ulike stemninger, som alltid levert med unik og følsom stemme.
Harket samarbeider igjen med Peter Kvint, medlåtskriver på tre av sporene fra forgjengeren Out Of My Hands (2012). Og denne gang tar de samarbeidet enda lenger - ni av de ti låtene er signert duoen som har produsert albumet i fellesskap. Brother er dessuten preget av et enda eldre vennskap, med tekstbidrag fra den norske poeten Ole Sverre Olsen som også samarbeidet med Harket på 1995-albumet Wild Seed.



Min kommentar:

Morten Harket har blitt voksen. Det han presenterer på denne skiva må kunne kalles for voksenpop. Det hersker liten tvil om at Hr Harken har en av Norges største stemmer. Denne skiva er helstøpt og trygg. En del anmeldere har kalt låtene på skiva for radiohits. Hva så? Det betyr vel egentlig bare at låtene er lyttervennlige. Jeg har ingenting imot fengende låter fremført av en fantastisk flink vokalist.

Det er faktisk stor forskjell på Mortens soloplater i forhold til Aha-tugivelsene. Som Aha-vokalist gir han oss musikk som er mye mere rocka, mens soloalbumene er en helt annen type musikk hvor hans vokal er selve hovedinstrumentet.

Låtene er kanskje litt lettere enn vi kunne forventet av Morten Harket som vi vet ofte tenker store tanker ogforsøker å dele disse med oss. Som vi vet kan ha da ha en tendens til å flyte litt vekk fra oss.  Men her er han jordnær og direkte. Jeg ersærlig  svak for tittellåta.
Harket selv sier at dette er en låt om kjærlighet, - rett og slett.


Her finner på musikken på vinyl  og på cd

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar