søndag 5. februar 2017

DAGENS BOK: TORE RENBERG – DU ER SÅ LYS





Fra cdon.no:
Kva kan vi eigentleg vite om livet til dei andre? Det er eit nytt år i den lille bygda. I gata til Jørgen og Vibeke kjem det glede og endring når ein familie på tre flyttar inn i nabohuset. Faren Steinar er noko for seg sjølv, det står liksom ein eigen vind om han. Dei to familiane blir gode vener, men når fedrane reiser på fotballtur til London saman, får Jørgen sjå noko som gjer han uroleg. Det viser seg at Vibeke kjenner på den same uroa. Kven er Steinar? Kva held han på med? Kva er det som gøymer seg i krafta hans? «Du er så lys» er Tore Renbergs trettande roman. Det er ei nervepirrande og gripande bok om det vi ikkje får auge på. Sjølv om det utspeler seg like framfor oss.


Min kommentar:

Jeg leser jo mest krimbøker.  Men av og til dukker det opp en bok som jeg vet vil bli omskrevet og diskutert i media.  Nysgjerrig som jeg er, kan jeg ikke dy meg.  Jeg MÅ lese slike bøker.  Og en ting er sikkert; - Det blir alltid fokus på Tore Renbergs bøker.  Så også på denne.  La meg si med en gang.  Jeg er veldig glad for at jeg har lest boka.

Tenk deg at dette skjer deg:
Du og din familie, dere har små barn, bor i et trygt og godt nabolag.  En dag flytter det inn en familie i nabohuset.  Denne naboen er nesten for god til å være sann.  Han er så hyggelig, hjelpsom og pratsom.  Dere blir omgangsvenner, og vanner planter til hverandre ved ferier og sånn.  

Men noe bygger seg opp.  Det kommer en uhygge snikende. Er alt som det skal være med denne naboen?  

Under en tur til London skjer det noe.  Naboen holder ikke avtaler.  Og hans historier om hvor han har vært, er mest sannsynlig løgner.  Hvorfor?  Er det rart om du føler uhygge når din sønn er med nabofamilien på hyttetur? Kanskje man like godt skulle hente sønnen?  Men hva vil dette gjøre med tilliten?  Hva med å undersøke naboens  tomme hus skikkelig nå når dere har sjansen.  

Er nå det så lurt?

Jeg lar meg rive med i denne uhyggelige historien.  Lydboka varer bare seks og en halv time, så jeg hører hele boka på ei økt.  Det er rett og slett ikke mulig å stoppe,

Jeg opplever dessverre at boka flater ut litt mot slutten.  Det som skal være en overraskelse er ikke så stor overraskelse likevel.  Og det er jeg litt lei meg for.

Men for all del.  Ikke la dette skremme deg fra å lese boka.
Vi har godt av å lese en slik bok:  kanskje det kan bidra til at vi forstår litt, om vi en gang kommer opp i en lignende situasjon, - Gud forby.

Husk en ting neste gang du observerer naboen.  Ting er ikke alltid slik det ser ut som.
Uansett er dette en bok jeg ikke vil glemme med det første.

Her kan du kjøpe boken som innbundet 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar