fredag 10. februar 2017

TV-SERIE: PRIME SUSPECT







Kanal:  C-More
Skuespillere:  Maria Bello, Brían F. O'Byrne, Kirk Acevedo
Sesong 1.  Episoder 13.
Sjanger:  Krim
År:  2011, 2012

Fra Tv2 Sumo / C-More:
Den egenrådige kriminaletterforskeren Jane Timoney omplasseres til drapsavsnittet i New York. Hennes ukonvensjonelle arbeidsmetoder og tøffe stil gjør henne upopulær blant kollegene, men hun er en rutinert etterforsker som ofte oppnår resultater.


Min kommentar:                          

Husker du serien med samme navn fra tidlig nittitall med selveste Helen Mirren i hovedrollen?   Etter det jeg forstår så skal denne serien visstnok være fortellingen om Helens rollefigur på starten av hennes karriere.

Jeg blir litt forvirret, eller for å være mer presis; - Jeg tror ikke helt på historien. Må innrømme at jeg lar meg irritere over at jeg forstyrres av små detaljer.  Som f.eks. hvorfor heter hun Timoney? Det kan selvfølgelig være at hun har vært gift I løpet av de 20/30 årene som har gått fram til serien fra tidlig nittitall.  Akkurat det husker jeg ikke.  Og jeg kan egentlig ikke se Jane Tennison for meg som ektefelle.  Jeg kjenner allerede at jeg må se den gamle serien på nytt.  Heldigvis har jeg den stående I DVD-hylla mi.

Hovedrolleinnehaversken Maria Bello gjør en hederlig innnsats.  Det er jaggu ikke lett å hoppe etter Mirren,  fordi Helen Mirren og hennes tolkning av etterforsker  Jane Tennisson forførte meg i 1991, så det er ikke så lett å glemme henne.

Og så må vi ikke glemme  hun som har skapt denne figuren og serien.  Nemlig forfatteren Lynda La Plante.  Hun ble en av mine favoritter allerede tidlig på åttitallet, da serien “Enkene” gikk på norsk TV.  Siden har vi fått mye kvalitetskrim fra den dama, bl.a. en series om heter “Above Suspicion”.  Den kan jeg virkelig anbefale.

Denne serien ligner faktisk litt på en annen serie fra nittitallet, nemlig  “NYPD Blue”.  Jeg koser meg faktisk, og det beste av alt er at jeg skal plukke fram den 25år gamle DVD-serien. Og når jeg kjenner etter, så føler jeg meg 25 år yngre I kveld.  Takket være Jane Tennison.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar