onsdag 8. februar 2017

FRA PLATEHYLLA: STØRKSEN – ALL THE GOOD THINGS


2015.  Ils Records. LSLP01


Selv om jeg nå nesten kun kjøper min musikk på vinylplater, så har jeg ei cd-hylle. Dette er stort sett musikk fra årene 1987 – 2005.  Hvorfor disse årene?  Jo, ganske enkelt fordi jeg kjøpte min første cd-spiller i 1986.  Og i 2004 tok jeg opp interessen min ved å samle vinyl igjen.  Da hentet jeg platesamlingen som hadde ligget på låven på Berg Gård i Sørkedalen i noen år.  Min kjøre hadde da ordnet med hyller på stabburet  slik at jeg fikk min egen hule.

I cd-hylla mi finnes det fire cd’er med en gruppe som heter Ephemera, ei jentegruppe fra Bergen.  Jeg ble fullstendig betatt av disse jentene etter å ha sett dem på TV, så deres musikk har fulgt meg opp gjennom årene.

Av og til, eller ganske ofte forresten  kjøper jeg musikk hvor jeg ikke kjenne verken musikken eller artisten. Det kan være at jeg fyller opp pakka til portogrensen når jeg handler hos nettbutikken eller hos en privat selger på nettauksjon. Om jeg kjøper ei plate så er portoen den samme som om jeg kjøper 4 plater hos private.  Og flere nettbutikker har fri porto om du når et visst beløp 

Denne plata kjøpte jeg for en stund siden, og ettersom jeg ikke kjente igjen artisten i farta, så ble plata satt rett inn i hylla.

Men i dag så trakk jeg ei skive i blinde, og da ble det denne.  Jeg hørte med en gang at det var noe jeg kunne like.  Jeg liker jo alle typer musikk i alle sjangre.  Men selv om jeg liker det, så må jeg ha en god lytteopplevelse.  Det jeg kan ha et problem med er om jeg blir stresset eller urolig av å høre på musikken.  Og den lyden som strømmet ut av høytalerne da jeg satte på denne skiva ble jeg slett ikke stressa av. Det var nydelig sang og musikk. 

Det var først etter en stund at jeg oppdaget at artisten var Inger Lise Størksen fra Bergens trioen Ephemera.  Det var faktisk et meget hyggelig gjenhør.  Jeg sjekka cd-hylla og fant ut at det var ca 12 år siden jeg kjøpte siste skiva av jentebandet. Så vidt jeg vet så har de ikke gitt ut album etter «Monolove» fra 2004.


Dette var virkelig en god start på dagen, - selv om strømmen har vært borte i dag.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar