fredag 17. februar 2017

KVELDENS FILM: PRIDE AND GLORY





Kanal:  Tv2
Skuespillere:  Edward Norton, Colin Farrell, Jon Voight, Noah Emmerich |
Kategori:  Drama/Thriller (står det på imdb.com, men jeg vil si at det er en action.
År: 2008

Fra filmweb.no:
Edward Norton og Colin Farrell spiller hovedrollene i "Pride and Glory", et autentisk, skittent og følelsesladet portrett av politivesenet i New York City.
Tierney-familien består av flere generasjoner politimenn. Yrket har nærmest gått i arv fra far til sønn. Når Ray Tierney (Edward Norton) får i oppdrag å etterforske en alvorlig kriminalsak viser det seg at sporene peker mot hans egen svoger Jimmy (Colin Farrell).
 Familien settes på en stor moralsk prøve. For saken drar seg til og peker mot ting de ikke vil se, og tvinger dem alle til å velge mellom lojaliteten til hverandre - eller lojaliteten til politiet.

Min kommentar:

Filmen starter som de fleste amerikanske filmer har gjort de seneste ti årene; - Med en dialog hvor ordet «Fuck» krydrer hver eneste setning. Og som vanlig er det masse rop og skrik.  Hvorfor må de skrike i alle situasjoner?  Og så kommer det nok en klassisk handling;  Man utagerer, - på døde ting.  Om du blir rammet av en krise?  Hjelper det da å knuse badet, eller rive alt innhold ut av kjøkkenskapene slik at gulvet er dekket av glasskår?  Jeg bare spør.   

Så jeg er allerede irritert, nesten før filmen starter.  Men på rollelista er det gode skuespillere, så jeg vil gi filmen en sjanse.

Nå har jeg sett filmen ferdig, og jeg har sett alt før.  Korrupte politimenn, og sterke familierelasjoner.  Ikke en eneste overraskelse underveis, og ikke noe som er bedre enn det jeg tidligere har sett.  Kanskje jeg har sett for mange filmer?

Men Edward Norton er god.  Han seiler med dette opp til å bli en av mine favoritter blant yngre skuespillere.
Jeg vil tro at denne filmen er ment å handle om lojalitet, og det gjør det jo til en viss grad.  Men til hvem?  Nei, dette er nok en film for den store glemmeboka.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar