lørdag 31. mars 2018

PÅSKEKRIM: ANNE HOLT – SANNHETEN BORTENFOR. 2003
Denne påsken leser jeg Anne Holts bøker.  Det er en hyggelig opplevelse.  Nesten som å treffe gamle venner.  Dette er bok nr 7.
Fra nlb.no:
I en leilighet på Oslos beste vestkant er et eldre, formuen-de ektepar og deres eldste sønn brutalt likvidert. Politiet fatter øyeblikkelig mistanke til parets yngste sønn og hans kone. Etterforskningen avslører lag på lag med familiekon-flikter; hat og sjalusi, løgner og trusler. Når det viser seg at de mistenkte ikke bare hadde sterke motiver for ugjer-ningen, men at også tekniske spor peker entydig i retning av de dreptes familie, synes saken opplagt for Oslo-politiet. Men ikke for førstebetjent Hanne Wilhelmsen.


Min kommentar:

Lydbok fra nlb.no.  10 t 11 min

Bok nr 7 i serien om Hanne Wilhelmsen. Et drap på flere familiemedlemmer, og en arvestrid i bunnen.  Høres det kjent ut?  Boka fikk mye oppmerksomhet da den kom ut fordi mange sammenlignet den med Orderudsaken.

Mulig at folk var mere opptatt av den saken i 2003, fordi jeg synes ikke at  det er så mye i denne historien som minner meg om Orderudsaken.

Privat begynner nå Hannes tilværelse å komme i vater igjen etter at hun har hatt det temmelig tøft etter at hun mistet sin kjære Cecilie.

Men Hanne har funnet lykken på nytt sammen med Nefis.  I forrige bok ble vi kjent med Harry Marry.  Hanne forbarmet seg over henne da de begge befant seg på et utfordrende sted i livet.  De var nok nyttige for hverandre, eller kanskje livsviktige.  Og Harry Marry har blitt boende.  Hun er nå ansatt som husholderske hos Hanne og Nefis.  Harry Marry bidrar virkelig til å løse litt opp i alt det grusomme som Anne Holts historier inneholder. En fantastisk skikkelse.

Krimgåten er som alltid spennende, og inneholder utallige løse tråder.  Men det hele nøstes opp og overraskelsen er stor når løsningen foreligger.
Men den aller største overraskelsen får vi helt til slutt.

Her kan du kjøpe boka som pockeutgaveIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar