onsdag 14. oktober 2015

KVELDENS FILM: THE DROP










Fra cdon.no:
I denne krimthrilleren driver en ensom bartender og hans hardbarkede sjef en bar som hvitvasker penger for lokale gangstere. Når de havner oppi et mislykket ran og en gjeld de ikke kan betale tilbake, må de begge ta det farlige valget mellom å være lojale eller overleve. 



Min kommentar:

Jeg var totalt uforberedt da jeg satte i gang denne filmen.  Hadde verken lest eller hørt noe om filmen på forhånd, verken når det gjaldt sjanger og rollebesetning. 

Dette er Sopranos for viderekommende.  Det går opp for meg idet James Gandolfini store skikkelse fyller TV-skjermen.  I samme øyeblikk kjenner jeg hvordan jeg kommer til å savne denne skikkelsen.  Det er ikke så lenge siden jeg pløyde gjennom alle sesongene av Sopranos.  Mens jeg drev med dette kom budskapet om Gandolfinis bortgang.  Det gjorde derfor både godt og vondt på samme tid å få dette gjensynet med han. Denne rollen beviser hvor stor skuespiller han var.
Naomi Rapace gjør også en hederlig innsats, selv om hun ikke har så stor rolle å spille på.
Handlingen er sånn midt på tre, men takket være en bihistorie hvor en mishandlet hvalp er innvolvert, så løftes filmen litt.  Godt hjulpet av Tom Hardy.

Det vi får er altså en mørk og moderne mafiafilm hvor skuespillerne gjør sitt til at filmen er severdig.
Og mafians fiender?  Jo, de havner som vanlig i kjøttdeigen og bikkjematen.


Her finner du filmen som   Dvd   og   Blu-ray   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar