torsdag 31. desember 2015

KVELDENS FILM: FIFTY SHADES OF GREY
Fra cdon.no:
Et verdenskjent fenomen vekkes til live i Fifty Shades of Grey, med Dakota Johnson og Jamie Dornan i de ikoniske rollene som Anastasia Steele og Christian Grey. Ana er en uerfaren college-student som har fått i oppgave å intervjue den gåtefulle milliardæren Christian Grey. Men det som begynner helt forretningsmessig, blir raskt til en ukonvensjonell romanse. Ana trekkes inn i Christians glamorøse livsstil, og fnner snart en annen side ved ham da hun oppdager hemmelighetene hans og utforsker sine egne, mørke lyster. Det hele ender opp med en pirrende, altomfattende romanse når Christian og Ana tester hvor langt de er villige til å gå for forholdet sitt.

Min kommentar:

Da har jeg nettopp fått nok et bevis på at boka er bedre enn filmen.  Jeg leste denne boka for et års tid siden.  Syntes vel egentlig at den var «sånn passe», verken mer eller mindre.  Eller for å si det på en annen måte, - «husmorporno i stive permer».


Så kom filmen da.  Og folk synes å ha gått i hopetall for å se denne filmen som til de grader har fått en forhåndsomtale som virkelig burde pirre alles ......   nysgjerrighet.


Jeg vet ikke helt hva jeg skal si.  Hvor skal jeg begynne. Jo, jeg vil selvfølgelig rose Dakota Johnsen for hennes innsats.  Nå er vel hun arvelig belastet, men likevel synes jeg hun overgår alt hva hennes foreldre, Melanie Griffith og Don Johnson, noen gang har prestert.  Hun er virkelig god.

Derimot misliker jeg den mannlige hovedrolleinnehaveren Jamie Dornan.  Synes slett ikke han passer til rollen. Hvorfor?  Jo, en førsteelsker skal ikke ha «sinnarynke» i panna. Ferdig snakka.


Jeg kjenner også at jeg har store problemer med å ta inn over meg selve handlingen i filmen, hvor kvinnen langt fra er likestilt.  Jeg blir rett og slett litt provosert.

Takket være nydelige Dakota holdt jeg ut de to timene filmen varte.  Ellers var det to timer med forretningsmessig prat og sex av den dominante sorten i halvmørke rom.

Og jeg har fått bevist en gang for alle:  Min fantasi er mye mye friskere og mere farverik, i hvert fall når det gjelder erotikk, enn det Hollywood har klart å få til på lerretet. - Heldigvis ;-)

Her finner du filmen på  Dvd  og  Blue-rayIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar