mandag 21. desember 2015

DAGENS BOK: A.J.KAZINSKI – DEN SISTE GODE MANN
Fra cdon.no:
Handlingsmettet, visuell, intelligent og velkonstruert dansk thriller som tar utgangspunkt i spørsmålet om godt og ondt. Full av overraskelser, umulig å legge fra seg.
Niels Bentzon er politi i København og en dreven forhandler. Det er han som dukker opp når en hjemvendt soldat truer med å begå selvmord eller en psykopat tar kvinner og barn som gisler. Han er vant til å se fortvilelsen og ondskapen i øynene.Men en desemberdag vendes tingene på hodet da det via Interpol kommer en advarsel: En rekke mord er begått på gode mennesker overalt i verden. Likene har tall brent inn i huden på ryggen. Det hele synes å ha tilknytning til den gamle religiøse myten om de 36 rettferdige som skal beskytte oss alle. Og pilen peker nå mot København.Niels Bentzon får i oppdrag å finne og advare gode mennesker i Danmark. Oppgaven synes umulig. Men da han i sin jakt på gode mennesker, før det er for sent, møter astrofysikeren Hannah Lund, blir det fart i saken. Hannah Lund mener nemlig at hun kan se et system i det som skjer ? et system av nesten guddommelig karakter.A.J. Kazinski er et pseudonym for filminstruktøren og forfatteren Anders Rønnow Klarlund og forfatteren Jacob Weinreich. Dette er deres debut som spenningsforfattere. Boken ble solgt til 12 land allerede før utgivelsen i Danmark, blant annet England, USA og Japan. ?Filmrettighetene er solgt til Zentropa, der Lars von Trier er deleier. «... åndeløs action, psykologisk dybde og meget tankevekkende temaer ... denne boken åpner nye perspektiver for krimsjangeren.» Nele Hendrickx, Forlaget De Geus, Nederland

Min kommentar:

I det siste har jeg lest flere bøker skrevet av forfattere som skriver under pseudonym.  Ofte er dette en duo, slik som i dette tilfellet. Jeg tenker at det må være utrolig givende å skrive sammen med en partner når ting fungerer og resultatet blir så godt som dette.  Ja, for dette er virkelig bra underholdning. 

Tenk deg en dyktig politimann som er manisk-depressiv.  Han hater å reise, - noe som er en dårlig kombinasjon ettersom kjæresten hans er arkitekt med hele verden som arbeidsplass.  Jeg behøver vel ikke å si at forholdet settes på gjentatte prøver.


Hva skjer når Niels får en krimgåte i fanget som har hele verden som åsted?
Er Niels i stand til å løse denne gåten, og er han i stand til å bevege utenfor Danmarks grenser.

Dette er en murstein av en bok.  Så om du skal på ferie og ser etter en bok som varer noen dager, så bør du finne plass til denne i kofferten.   

Eller kanskje det aller lureste er å gjøre som jeg – kopier lydboka over på mobilen.  Da har du nesten 16 timer med spennende underholdning.


Som vanlig handler krimgåten om kampen mellom det onde og det gode.  Men hva skjer når det angivelig er kun en god mann igjen, - Den siste gode mann.

En litt annerledes nordisk krim.  Jeg liker boka, og anbefaler den gjerne.

 Her finner du boka som  innbundetpocketlydbok på cd  og til  nedlastning.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar