søndag 7. mai 2017

DAGENS BOK: LARS KEPLER – KANINJEGEREN
Forlagets omtale:


Endelig er Lars Kepler tilbake med en ny thriller om Joona Linna. Kaninjegeren er så skremmende og briljant at hårene reiser seg på armene. På dagtid studerer Sofia til å bli sykepleier. Men hun har en hemmelig ekstrajobb som eskortepike. En kveld fører denne jobben henne til en luksusvilla i Djursholm. Men allerede når hun går inn døra, får hun en dårlig følelse. Den eldre mannen "Willie" har ekte kunst på veggene. Med et glass champagne i hånden, forsøker hun å riste av seg de dårlige vibbene. Hun nipper til glasset og ser ut av vinduet. Augustkvelden er stille og mørk, og bak et tre synes hun at hun skimter noe. Hva var det? Et menneske med merkelig hodeform. Eller et stort dyr? Når de reiser seg for å gå opp til soverommet, blir hun plustelig svimmel og mister balansen. Hun har blitt dopet. Noen timer senere er SÄPOs Saga Bauer på vei til det samme huset. På det eksklusive kjøkkengulvet ligger sexkunden Willie, ingen ringere enn Sveriges utenriksminister, i en pøl av blod. Sofia, blodig og forslått er i sjokk etter marerittet hun akkurat har overlevd. Like foran øynene hennes ble utenriksministeren regelrett henrettet, med en siste hilsen: "Nå kommer helvete til å sluke dere alle." 20 mil fra åstedet sitter kriminaletter,  forsker Joona Linna og får et tilbud han ikke kan motstå... Thrillermesteren Lars Kepler har nok en gang skrevet en bladvender som er vanskelig å rive seg løs fra!


Min kommentar:

Da er den sjette boka om Joona Linna unnagjort.  Og det må jeg si.  Du skal ha sterk mage for å tåle disse bøkene.  Handlingen er så blodig og makaber at det av og til går over til det spekulative.

Men dette har blitt forfatterne bak Psevdonymet Keplers form.  Kepler er litt tøffere, litt råere og byr på litt mer blod og gørr enn de aller fleste. 

Jeg digger typen Joona Linna. Men det må sies at dette er lesestoff for viderekommende.  Du bør ha lest en del bøker og sett en god del filmer før du gir deg ut på «Historien om Jonna Linna».  

Jonna er politimannen som får tildelt de aller råeste og tøffeste sakene.  Sjelden har vi sett så mye ondskap som hos bandittene i Keplers bøker.  Vi får som leser en variert opplevelse.  Av og til er selve forbrytelsen eller mordet så direkte og rått, - ja, rene slaktingen.  Men andre ganger opplever vi selve forfølgelsen eller jakten så snikende og intens, at jeg nesten titter meg over skulderen her jeg sitter og leser.

Og det er vel det som en leseropplevelse handler om,  En thriller som «Kaninjegeren» skal skape uhygge.  Og jeg lover deg.  Maken til denne seriemorderen har du aldri møtt i noen bok tidligere.

 Du kan kjøpe boka som  innbundet ,  pocket  , lydbok Mp3  og  lydbok på cd.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar