mandag 8. mai 2017

FRA PLATEHYLLA: SECRET MISSION - ….TO BE CONTINUED


1986.  Famous Records ‎– KK3



Dette er bandets debutalbum.  Det sies at pressen tok godt imot denne skiva, men musikken nådde ikke utover hele landet.  Det var stort sett publikum i hjembyen Bergen som kjøpte plata.

Disse var med i bandet:
Magnar Torstad, digitale trommer og perkusjon
Ove Jansen, bass
Yngve Sætre, synthesizer
Dag Igland, gitar
Kåre Kalvenes, vokal, synthesizer, gitar
Kjersti Bergesen. Vocal

Mange drar sikker kjensel på det siste navnet, Kjersti Bergersen. Ja, det er riktig.  Det er dama fra TV2.  Ja, du vet – hun programlederen fra «Tid for hjem». Kjersti kom fra bandet «Ken Dang».  Kåre Kalvenes var på 90-tallet produsent, låtskriver og musiker i gruppen Splean, og han har gitt ut soloplatene «Strings Attached» (1995) og «Sharkey’s Place» (2001).

Dag Igland og Yngve Sætre startet den banebrytende Bergensgruppen Barbie Bones. Magnar Torstad døde i juli 2010.

Yngve Sætre bør være kjent for de aller fleste.  Han har samarbeidet med band som Pogo Pops, Dum Dum Boys, Ingenting, Butterfly Garden, Weld, Trang Fødsel, Poor Rich Ones, Anne Grete Preus, Morten Abel, Ephemera, Vidar Vang, Magnet, deLillos, Datarock, John Olav Nilsen og Gjengen, Real Ones og Razika. Ganske imponerende!

Bandet ble vel egentlig lovet «gull og grønne skoger» av plateselskapet EMI.  De skulle selvfølgelig lanseres i utlandet, og det var liksom ikke måte på.  Har vi ikke hørt dette før?  Men som så mange andre norske band ble heller ikke Secret Mission verdensberømte.

Bandet rakk å gi  ut to skiver før de ga seg i 1991.
Musikken for denne, bandets første plate er tidsriktig for åttitallet









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar