mandag 1. september 2014

SPLITTER NY MUSIKK PÅ VINYL: TEAM ME – BLIND AS NIGHT

2014. PROPELLER RECORDINGS. PRR102
 
    
Fra platekompaniet:
Etter det kritikerroste debutalbumet To The Treetops (2011), fikk Elverum-bandet Team Me oppmerksomhet verden over for sin rikt orkestrerte indiepop. Albumet vant Spellemannprisen for beste popalbum og fikk mange singler på radio både i Norge og i utlandet. To år med hektisk konsertvirksomhet fulgte, før medlemmene flyttet hjem til skogen i Hedmark for å kurere sjøsyke og for å skrive ny musikk. Det intense livet på veien har skapt et mer bandorientert utrykk, med ønske om å gå videre både musikalsk og lydmessig i forhold til den mer studiopregede debuten - et resultat av dette er at Blind As Night er mørkere, tyngre og mer gitarorientert enn sin forgjenger. Albumet inneholder blant annet singlen "F Is For Faker".

Høsten 2013 begynte innspillingen av Blind As Night i Athletic Sound i Halden. Den fortsatte i Albatross studio i Oslo, før bandet flyttet resten av innspillingen til et lånt fjøs ved kollektivet til tre av bandmedlemmene i Frydenlundveien 18 i Elverum. Hjembyen har også fått sette sitt preg på albumet: Lokale barnekor synger på hele albumet, mens pianopartiene er spilt inn på Rådhusets flygel. Blind As Night er produsert av Team Me selv sammen med Hasse Rosbach (Heroes & Zeros, Moddi, Einar Stray Orchestra).


Min kommentar:
Albumet har et svært tiltalende og vakkert cover. Vinylen har en skarp, dyp rødfarge. Men igjen – jeg savner tekster og nedlastingskode/cd. (Synes jeg har mast ganske jevnt om dette i det siste). 
Vi samlere er noen rare folk. Vi spiller musikk hele tiden, men vil gjerne spare på vinylplatene. Vinylen skal stå i hylla, og tas fram en gang i blant, Men da er det på med hvite hansker ;-) (Ja nesten så ille er det)

Så over til musikken:
Oiii, dette er voldsomt, vakkert og symfonisk. Fra første spor blir vi dratt inn i et mektig univers. Vi befinner oss i filmens verden, og det gir oss en verdig start.
Og etter denne starten blir vi tatt med på en flott reise inn i et noe variert landskap. Noe av dette landskapet er kjent, men vi oppdager også noe nytt og vakkert. Musikken virker så voldsomt at jeg blir nesten sittende litt andektig. Jeg får samme følelsen som de gangene jeg har vært i en konsertsal og store orkestre har fremført større verker av kjente komponister. Jeg blir rørt, - ja, nesten litt stolt. Denne musikken fortjener både publikum og scene som passer et format som er adskillig større enn A4.
I enkelte partier kan musikken minne om tidlig Queen. (Og det er positivt ment, og en god attest fra ei gammal rockekjerring)
Slik denne plata fremstår kunne den i sin helhet blitt benyttet til filmmusikk til en reklamefilm hvor Norge skal markedsføres som en land for ferie og opplevelser.

Mine damer og herrer; Vi har fått et nytt nasjonalt verk.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar