tirsdag 2. september 2014

SVØMMEBASSENG – FLØTE


2014.  BRILLIANCE RECORDS.  BRILVINYL005

Fra cdon.no:
Svømmebasseng er et synth-pop band fra Oslo som har holdt på siden tidlig 2013. Bandet sitt lydbilde kan sammenliknes med Phoenix og The Whitest Boy Alive, men opererer med en egen og unik sound. Gruppen spilte på ”Get Dancy” på Landmark i Bergen i september 2013. Fullt hus og god stemning var resultatet. De som kjøpte billetter tidsnok fikk også med seg gruppen på Verkstedet Bar i romjulen 2013. I løpet av by:larm 2014 spilte også bandet off venue på Tilt og Verkstedet. Videre har bandet i 2014 spilt på Østre og Hulen i Bergen og er nå på sin sommerturne, Turneninge. Den stopper bla. Innom Øyafestivalen (klubbøya), Studentersamfundet i Trondheim, Indianeröen og Cafe Stift på Lillehammer. I februar ga bandet ut sin første offisielle singel, ”Transit”, som bl.a. frekventerte a-listene på landets studentradioer og ble anbefalt av NRK P3s urørt-redaksjon.

Albumet Fløte, som blir utgitt via Brilliance Records har mottatt fine tilbakemeldinger fra pressen.


Min kommentar:
Et helt uskrevet blad for min del, men jeg likte coveret.  Og det skal ikke mer til før jeg trykker på kjøp-knappen. 
Så nå sitter jeg her med skiva.  Joda, tegningene på coveret er fine.  Men coveret virker litt billig.  Og som alltid, - så blir jeg svært skuffet når ikke tekstene følger med.- Særlig på Lp'er.  Videre kunne det gjerne ligget ved en Cd eller en nedlastingskode.  Vil jo gjerne spare på vinylen.  Så til «hverdagsspillinger) bruker jeg andre media.  Men takk og pris for Wimp.

Jeg fikk denne skiva  mens gradestokken viste sommertemperaturer.  Og det passer nok bra.  For dette er lett og ledig musikk som passer svært godt på en solfylt dag.   Vi skriver nå september måned, og den fantastiske sommeren 2014 har definitivt tatt slutt. Men hva gjør vel det når jeg kan spille  denne skiva.  
Jeg får litt assosiasjoner til både Postgirobygget og De Lillos   Nå har jeg hørt albumet noen ganger og musikken sitter lett i øret. Om den skal si noe negativt, så skulle jeg ønsket meg litt mere variasjoner.  Her får vi flertallet av låtene i omtrent samme tempo.  Det blir litt ensformig.  Men kanskje dette er ment å være en sommerplate.  Det kan virke sånn ut fra både tittel og tempo på låtene.  Kanskje det kommer en ny skive nå utpå høsten med musikk som hører høsten til.  Jeg kommer til å kjøpe den og, jeg.








2 kommentarer:

  1. Hei, selger du Fløte LPen? Er veldig interessert og kan gi en veldig god pris!

    SvarSlett
    Svar
    1. Beklager. Jeg har kun det ene eksemplaret til egen samling.

      Slett