torsdag 18. september 2014

SPLITTER NY VINYL: ELSA & EMILIE – ENDLESS OPTIMISM


2014. SONY MUSIC NORWAY. 88843097751

Fra platekompaniet:

Elsa Søllesvik og Emilie Haaland Austrheim har skrevet sanger sammen siden de var bare 13 år gamle, med temaer som fortapt kjærlighet og mysteriene ved å vokse opp i forblåste Haugesund. Endless Optimism er deres debutalbum, fylt med kjølig og mørk - men også fengende - popmusikk.

Elsa kommer opprinnelig fra Sunde i Kvinnherad og møtte Emilie da hun flyttet til Haugesund. De fant hverandre på byens kulturskole, og siden den gang har de skrevet låter og spilt sammen på de fleste av byens scener. Som duoen Elsa & Emilie ble de en snakkis etter flere landsfinaler i UKM og flere akustiske opptredener på Vestlandet. Ved utgivelsen av debuten er jentene elever ved Haugesunds etterhvert sagnomsuste Skeisvang videregående, skolen som har huset Susanne Sundfør, Odin Staveland, LidoLido og flere kjente artister. Elsa & Emilie tok kystbussen til Bergen for å spille inn låtene til Endless Optimism sammen med Anders Bjelland og resten av bandet til deres fan og mentor Helge Toft. Albumet inneholder blant annet singlene "Another Day" og "Run".


Min kommentar:

Det er alltid spennende med nye, unge artister.  At disse jentene er unge bærer denne skiva preg av.  Det er noe ungt, troskyldig og forfriskende over både tekstene, musikken og formidlingen.  
Et par låter kan virke litt masete. Men dette behøver ikke være negativt.  – Heller tverti-imot, vil jeg si.  Vi hører tydelig at dette er to unge jenter med et stort talent.  I enkelte låter kan de minne om en ung Kate Bush.

Dette lover godt for fremtiden. Det skal bli spennende å følge disse to jentene. 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar