torsdag 13. august 2015

KVELDEN FILM: SAN ANDREAS QUAKE







Fra cdon.no:
En misforstått og tilsidesatt seismolog fra Los Angeles advarer for et kommende gigantisk jordskjelv på en skala av 12,7 som vil føre til total utryddelse og ødelegge alt, men ingen vil ta henne på alvor. Utstøtt blant sine kolleger og forlatt til sitt eget øde stresser hun desperat for å få sin familie i sikkerhet. Det historiske jordskjelvet skal snart se lyset og bryter bort hele Los Angeles i fra fastlandet. Men det er kanskje bare begynnelsen...

Min kommentar:

Nå er det på tide å innrømme det; - Min «guity pleasure» er katastrofefilmer. Jeg sluker alle som handler om naturkatastrofer eller flycrash.  Ja, jeg vet at det er helt perverst. Vanligvis så koser jeg meg her jeg sitter trygt i egen stue mens katastrofen rammer alle unntatt hovedpersonene i filmen.

Men denne filmen falt ikke i smak.  Det er forsåvidt helt greit at det på typisk 
amerikansk vis er voldsomt mye rop og skrik, men midt oppi katastrofehåndteringen og kampen mot klokka, så fylles tiden med lange diskusjoner om personlige problemer og konfliktløsning.   I tillegg får vi dialoger som er utrolig sukkersøte og klissete.

Persongalleriet er ordinært og for lite spennende og er kjent fra utallige lignende filmer: En tulling som mister kontrollen.  En som får hjerteanfall.  Et par gamliser.  Og så en familien som er uangripelig.
Min konklusjon er at dette er den dummeste katastrofefilm jeg har sett til dags dato.  Det topper seg når hovedpersone kjører på en flodhestunge (!) og moren selvfølgelig tar opp jakten på bilen. "Lol asså".

Men det aller verste er sluttscenen der hele byen er slettet med jorden.  Ingen kan ha overlevd, med unntak av vår familie som har blitt hentet av farens helikopter. Og så sitter de tullingene der og SMILER.  Det er virkelig provoserende.
Ooops... der kom jeg i skade for å røpe slutten.  Men det er faktisk like greit; - For da slipper du å se denne idiotiske filmen.


Her finner du filmen som  Dvd   og  Blu-ray
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar