tirsdag 11. august 2015

KVELDENS FILM: BABEL





Fra cdon.no:
En glovarm buss fylt med sløve amerikanske turister kommer trillende i en marokkansk ørken. Som lyn fra klar himmel treffes passasjeren Susan (Cate Blanchett) av et geværskudd, som også er startskuddet for tre skjebnesvangre historier som elegant flettes sammen til én vakker og smertefull fabel. Det essensielle temaet ligger i filmens tittel, nemlig myten om Babels tårn som symbol på manglende kommunikasjon og forståelse. En brennaktuell film med stor sprengkraft kombinert med universelle følelser. Forbered deg på Babel, en tindrende vakker, bevegende og sterk fortelling, som både har imponert både anmeldere og et stort publikum.

Min kommentar:

Hva er det med amerikanere, De er så masete. Hver gang jeg ser en film hvor en katastrofe, stor eller liten, inntreffer, ender jeg opp med å bli irritert og dermed er interessen for filmen borte.  Dette skjer også i denne filmen til tross for at det er to av mine absolutte favorittskuespillere, nemlig Cate Blanchett og Brad Pitt, som har hovedrollene.  Cate  Blanchett kan redde de fleste filmer

Er det virkelig slik at alt henger sammen?  Jeg vet ikke.  Men jeg er overbevist om at kommunikasjon, eller mangel på sådan gir konsekvenser.  Her får vi presentert historier hvor ting går riktig ille. Det gjør vondt å være tilskuer til hvordan tilsynelatende små bagateller fører til katastrofer. Ekstra ille er det når barn er involvert i hendelsene. Det er virkelig noe i at «Liten tue kan velte stort lass».


Her finner du filmen på  Dvd  og Vod

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar