lørdag 26. mars 2016

DAGENS BOK: CAMILLA GREBE / ÅSA TRÄFF – MANNEN UTAN HJÄRTA




Fra cdon.no:
Mannen utan hjärta är den fjärde fristående romanen i den kritikerrosade serien om psykologen Siri Bergman av systrarna Grebe & Träff. En kvav sommardag hittar Miguel Alemany sin sambo, antikhandlaren och mediaprofilen Jussi Ståhl, brutalt mördad i sitt hem på Södermalm. Jussi har skjutits till döds och därefter har hjärtat skurits ur kroppen och placerats i en antik silverskål, som ett groteskt stilleben. Psykologen Siri Bergman erbjuds i samma veva jobb inom polisens gärningsmannaprofilgrupp av sin gamle studiekamrat och vän Vijay. Hon hamnar mitt i utredningen av det makabra mordet på Jussi Ståhl. Det som på ytan ser ut som ett enstaka vansinnesdåd växer snabbt till någonting betydligt mer oroväckande. Fler brutala mord på män skakar Stockholm. Det blir snabbt uppenbart att en gemensam nämnare är männens sexuella läggning. Men rör det sig verkligen om rena hatbrott eller står sanningen att finna långt tillbaka i offrens förflutna?

Min kommentar:

Denne gangen måtte jeg ty til en svensk lydbok da denne boka ikke finnes på norsk.  I hvert fall ikke nå da jeg skulle lese den.  Men som jeg har sagt tidligere, så foretrekker jeg ofte svenske lydbøker så det er slett ikke noe offer.

Forfattersøstrene serverer i kjent stil drap og vold i store doser.  Spenningen er også selvfølgelig tilstede.    Men denne gangen er jeg ikke fullt så imponert over hovedpersonen Siri.  Hun oppfører seg som en furten drittunge gjennom store deler av boka.  Er det mulig?  Dama må ha samme hukommelse som en elefant.  Hun er langsint, og glemmer aldri. Å, så irritert jeg blir.


Dette er altså en bok skrevet over kjent lest.  Men det er helt ok.  Vi vet hva vi får, og det er derfor jeg liker bøkene fra denne søsterduoen.  De har for vane å levere den ene "pageturneren" etter den andre.  Bøkene er lettleste og spennende.  Jeg leste en anmeldelse på en tidligere bok om Siri hvor kritikeren mente at dette var krim for nybegynnere.  Jeg digger dissse bøkene.  Et lite minus for at jeg avslører løsningen litt for tidlig.  Men det er kanskje prisen jeg må betale for å å lest utallige krimromaner.  Jeg likte boka, og er ganske sikker på at du også vil like den.

Her finner du boka som Mp3-lydbok.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar