fredag 25. mars 2016

DAGENS BOK: CARL JOHAN VALLGREN - SKYGGEGUTTEN




Fra cdon.no:
En syv år gammel gutt forsvinner sporløst fra en T-banestasjon i Stockholm. Over førti år senere forsvinner broren hans også. Stockholm, sommeren 1970. Jan Klingberg er på vei hjem fra en barnebursdag med sine to små sønner. Kristoffer, som er syv år, forsvinner fra T-banestasjonen. Det siste faren ser av sin sønn, er en kvinne som tar ham i hånden og går derfra. Over førti år senere forsvinner Kristoffers bror, Joel, sporløst. Forsvinningen er et mysterium. Joels kone henvender seg til Danny Katz for hjelp. Hun har aldri møtt ham før, men hennes mann hadde snakket varmt om ham siden de ble venner i militæret. Katz finner forespørselen merkelig, men går motvillig med på å hjelpe. Han skjønner raskt at det finnes mange hemmeligheter i den mektige Klingberg-familien. Skyggegutten er en intrikat krim som utspiller seg i Stockholm, og et besettende familiedrama med røtter til Karibien. Boken er en reise inn i menneskenes dypeste mørke, der fedrenes synder får konsekvenser for kommende generasjoner. Med Skyggegutten innleder Carl-Johan Vallgren en serie noir-krim med Danny Katz i hovedrollen.

Min kommentar:

Jeg blir så uendelig glad når jeg finner nye, nordiske krimforfattere.  

Jeg tror faktisk det er første gang en nykter eksnarkoman er hovedperson i en krim.  Det er litt skummelt, fordi jeg er hele tiden redd for at han skal ramle «utpå». Vi har jo alle hørt hvor lite det skal til før man tyr til gamle synder igjen. Derfor er det svært overraskende at antihelten Danny Katz skal fremstå som bokas helt.  I tillegg til Danny er persongalleriet ganske rikholdig.  Dette er jo en familiesaga, eler tragedie, om du vil.  Det involverer mange familiemedlemmer og vi må bli kjent med alle disse.  I tillegg så får vi hilst på etterforskere. Jeg synes vi får vite tilstrekkelig om hver enkelt slik at de står tydelig fram og jeg som leser blir godt kjent med alle.  Det er selvfølgelig noen det tar litt tid å bli kjent med.  Men så er det jo en del kompliserte mennesker vi får presentert.

Bokas jakt utvikler seg ettersom historien gir oss økt action.  I utgangspunktet er det Danny som jakter på en bortkommen venn.  Men etter hvert så er Danny like mye et bytte som en jeger.

Som du sikkert nå har forstått, så er jeg ganske begeistret for dette nye bekjentskapet.  Jeg hilser Danny velkommen, og gleder meg til neste bok.  Ja, for jeg har fått med meg at det skal bli en hel serie.

Her finner du boka som innbundet ,  pocket,  lydbok på cd og til nedlasting.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar