torsdag 4. august 2016

DAGENS BOK: PETER JAMES – DØD I MORGEN
Fra cdon.no:

Ved mudderet på havbunnen utenfor Sussex kommer liket av en tenåring til syne. Obduksjonen viser at den døde mangler flere vitale organer. Et skremmende funn - og snart blir to døde til funnet. 15-årige Caitlin Beckett fra Brighton vil dø innen kort tid om hun ikke får transplantert en ny lever. Klokka tikker for Caitlin, og fordi det virker som om helsevesenet er i ferd med å svikte henne, tyr den fortvilte moren hennes til andre midler. Hun søker på Internett og finner en som kan skaffe datteren en lever på det svarte markedet - men prisen er svært høy. Etterforskeren Roy Grace får saken med de ukjente døde. Hvor kommer de fra? Hva har skjedd med de maltrakterte kroppene deres? Han avdekker snart et spor - sporet av en bande som organiserer barne-trafikking fra Øst-Europa. Grace og teamet hans befinner seg snart i et kappløp med tiden. Han må redde livet til et gatebarn, samtidig som en desperat mor ikke lar seg stoppe av noe for å redde datteren sin ...

Min kommentar:

Hva ville du gjort om ditt barn trengte et nytt organ for å overleve, og noen hadde tilbudt deg akkurat dette organet til en pris du var i stand til å betale?  Om du hadde sett og hørt innslagene på nyhetene om likene av ungdommer som var funnet, ville du koblet disse sakene?

Vi møter en mor som må ta et vanskelig valg.
Vi møter også etterforskeren Roy Grace som er en smart og likanes kar.  Det er en fornøyelse å følge han i hans arbeide.  Boka er svært spennende og tar opp viktige og aktuelle spørsmål om organdonasjon.  Håper inderlig at noen bestemmer seg for å fylle ut kortet ang. organdonasjon etter å ha lest denne boka.  Snakk med dine nærmeste og ta beslutningen allerede i dag.


Men til tross for spenning og aktuelle problemstillinger, så blir boka litt … eeh.. kjedelig.  Mulig at den rett og slett er for lang.  En film kan du alltids spole fram noen minutter uten å miste så altfor mye, men det er verre når det gjelder en lydbok. Jeg ble altså bittelitt skuffet, men jeg vil gjerne møte Roy Grace igjen i neste bok.

Her finner du boka som pocketutgave.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar