onsdag 3. august 2016

NY „GAMMAL” VINYL I POSTKASSA: THE 3RD AND THE MORTAL. – TEARS LAID IN EARTH


1994.   Voices Of Wonder ‎– VOW-041, Head Not Found ‎– VOW 041 


Dette er et band jeg ble oppmerksom på for ca ti år siden.  Årsaken var at jeg liker Kari Rueslåtten svært godt, og hun var faktisk dette bandets vokalist da de startet opp i Trondheim i 1992.  

To år etter kom så denne skiva som jeg har jakta på en stund.  Den har ikke vært så lett å finne på vinyl.  Og slett ikke til en anstendig pris.  Ofte har selgeren prissatt skiva til 2.500.- til 3.000.- kroner.  Selv om jeg elsker vinyl-formatet, så synes jeg at 3 tusenlapper er litt drøyt for en LP. Jeg er ikke sikker på hvorfor akkurat denne skiva er priset så pass høyt.  Men det kan være at i 1994, da denne ble gitt ut på vinyl, så hadde vel de aller fleste kasta platespillerne og det var cd man kjøpte.  Så da ble vel opplaget relativt beskjedet.  

Når jeg så googler bandet navn, så finnes det en wikipediaartikkel på de fleste språk, unntatt norsk!!!    Det skulle tyde på at bandet var mer berømt utafor våre grenser. 

Jeg har jo fulgt med denne plata en stund, og har ennå ikke sett et eneste eksemplar til salgs her i Norge.  I dette øyeblikk ligger det 3 stk til salgs på discogs.com, to fra Belgia og en fra Frankrike.  Når jeg så leser litt videre om bandet så ser jeg at de har en stor fanskare i nettopp Frankrike.      

For noen uker siden hadde jeg flaks. Etter å ha jakta i ca ti år, fant jeg ut at en amerikanske selger som jeg kjenner fra tidligere, hadde lagt ut skiva til salgs. Han hadde heller ikke tenkt å selge på billigsalg, men jeg tok mot til meg og gav han et bud.  Og under over alle under, -  Han aksepterte.  

Så nå sitter jeg her med dobbel-albumet i hendene.
Musikken som strømmer ut fra høytalerne  er variert, men mange av låtene vil jeg karakterisere som prog.rock.  Men med Karis vakre stemme så finnes det også nydelige melodiøse låter på albumet.
Coveret er heller simpelt.  Tynn, bløt papp, hvite innerposer, og en plakat som inneholder bandets navn og telefonnummer for booking.
Skulle gjerne hatt noe mere info, sangtekster osv.
Men uansett,  -         Denne plata er for øyeblikket en av mine favoritter i egen platesamling.  Ikke bare fordi den er verdifull i kroner og øre, men ganske enkelt fordi den inneholder flott norsk musikk.


D-siden er et mesterverk.  Der får vi nemlig tonene fra „Oceana” som varer i nesten 19 minutter.  Du finner den på alle streamingtjenester.  Jeg anbefaler deg virkelig å låne ører og hjerte til denne musikken.  Men pass på, - Det kan være vanedannende.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar