lørdag 22. september 2018

DAGENS BOK: CILLA & ROLF BÖRJLIND - SPRINGFLO







Vær obs på at TV-serien ligger for tiden ute på Nrk.no.  Her  finner du  Springflo, sesong 1




Fra nlb.no:
Fra forlagets omtale: En sen kveld i 1987 skal den svenske øya Nord-Koster rammes av et grusomt mord. En ung, gravid kvinne blir i måneskinnet levende begravd på øysteinstranden. Bare hodet er synlig over sanden. Om ikke lenge kommer springfloen. 25 år senere plages Stockholm av en rekke brutale overfall og mord på hjemløse i byens parker, som filmes og legges ut på nett.


Min kommentar

Lydbok fra nlb.no:  12 t. 54 min.

Du har garantert  vært borti dette forfatterparet.  De har i flere år gitt oss den ene Beck filmen etter den  andre.  Det var jo Sjövall & Wallöe som opprinnelig ga oss hitorien om Beck.  Men Börjlinds overtok da de nye Beck-filmene med  Peter Haber i hovedrollene ble skapt på slutten av nittitallet.

Da jeg begnte å høre på lydboka oppdaget jeg fort at denne var kjent stoff.  Jeg hadde faktisk sett TV-serien tidligere.  

Serien «Springflo» ble vist  gjennom 10 episoder på NRK sommeren 2016. Sjelden har jeg sett en serie med så god casting.  Her hadde de brukt det aller beste av svenske skuespillere.

Litt av spenningen avtok selvfølgelig ettersom jeg hadde sett TV-serien, men la gå.  Jeg valgte  lese boka, og det er jeg glad for.  Det er jo relativt sjeldent at man ser filmen før man leser boka.

Tenk deg den følelsen. Du er høygravid, og blir begravd og forlatt i sanden i strandkanten.  Du ser at sjøen flør, og har ingen mulighet til å komme unna. Vi får med oss at en guttunge i 8-10 års alderen er vitne til det hele, men kan han redde henne? … eller tør han fortelle hvem som  gjorde dette mot den ungen kvinnen.

Så hopper vi 25 år fram i tid.  Den unge politistudenten Olivia får i oppdrag å se på er gammelt mord.  Hun velger selvfølgelig saken med den gravide kvinnen, en sak som faren og hans politipartner Tom Stilton hennes ikke klarte å løse. Nå er faren død, og Tom Stilton er det vi kan kalle en uteligger.  Han synes ikke å ha noe usnakket med samfunnet, og slett ikke representanter fra sitt tidligere liv.

Dette er etter min mening en virkelig bra krim..  Og det aller beste er at jeg har to bøker il i serien liggende på vent.
...  Og at sesong  går på Nrk1 akkurat nå.

Her kan du kjøpe boka som innbundet Pocket



Her er traileren til TV-serien, basert på boken.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar