fredag 14. september 2018

TV-SERIE: ALIAS GRACE






Kanal:  Netflix
Sesong: 1
Episoder: 6
Skuespillere:  Sarah Gadon, Edward Holcroft, Rebecca Liddiard
Serieskaper:  Mary Harron
Sjanger:  Historisk / Drama / Krim
Land:  Canada
År:  2017

Fra netflix.com:
Den berømte drapskvinnen Grace Marks fortalte mannen som kom for å studere henne at minnene var tapt. Men det kan også være at hun helst ikke ville huske.


Min kommentar:

Det er ikke ofte jeg ser et godt gammeldags krimdrama.  Det blir som regel at jeg ser nye serier etter hvert som de anbefales fra feeden til Netflix, Viaplay eller HBO.

Jeg var litt skeptisk til denne serien.  Var redd at dette var et av de kjedelige kostymedramaene hvor unge vakre rike piker går tur i rosehagen og vifter med sine parasoller. 

Men så oppdaget jeg at dette var en serie basert på en bok av den canadiske forfatteren Margaret Atwood, og da ble jeg fristet.  Og det er jeg inderlig glad for.

De aller fleste av oss som liker å lese bøker har lest en og annen bok av Atwood.  I den senere tid er det derimot en annen TV-serie fra hennes hånd som har fått mye oppmerksomhet.  Jeg tenker da på «The Handmaids Tale», en serie jeg ser sesong 2 av akkurat nå.

Jeg ser nå at åpningen på innlegget kan misforstås.  Dette er ingen gammel serie.  Den kom i 2017.  "Gammeldags" betyr derfor ikke gammel, men er heller ment å si noe om stemningen, og det at handlingen er lagt vel hundre år tilbake i tid.

Dette er en serie hvor jeg spekulerte så hardt gjennom hele sesong 1, at jeg var totalt utslitt da det hele var over.  Jeg spekulerte fordi jeg sliter med å forstå Grace.  Er hun en uskyldig ungjente, eller er hun en kaldblodig morder?  Jeg forandrer mening omtrent hvert 5. minutt.

Den unge legen spilles av Edward Holcroft.  De kunne ikke funnet en bedre mann til denne rollen.   Samspillet mellom Holcroft og Sarah Gadon er gnistrende.

Så om du, som meg, liker et intenst spennende psykodrama, så er dette er serie du ikke kan gå glipp av.

Dette er det beste jeg har sett på lenge. 
Anbefales!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar