mandag 24. september 2018

NY «GAMMEL» VINYL I POSTKASSA: POOR RICH ONES – HAPPY HAPPY HAPPY



2015.Apollon Records ‎– APR001LP




Fra bigdipper.no:
Poor Rich Ones gjør comeback på Garage i Bergen den 12. Desember.  Apollon Records ønsker å være med på feiringen og slipper bandets siste plate ”Happy Happy Happy”, først utgitt i år 2000 (på Rec 90),  på vinyl for aller første gang. Happy var bandets tredje og etterfulgte  ”From The Makers Of Ozium” (1997) som vant Spelemannsprisen i klassen rock. Bandet ga seg i 2003 etter at William Hut valgte å gå solo! Men nå er de altså tilbake!
•Første utgivelse på Apollon sin nystartede Apollon Records Retro
•Happy Happy Happy for første gang ute på Vinyl
•2 LP som inneholder 3 bonuspor, limitert til 500x
•Remastret av Iver Sandøy i 2015
•Nytt cover cover  av Øyvind Økland


Min kommentar:

Aller først:  Min favoritt-platebutikk har ikke oppdatert teksten her.  Det annonserte comebacket skjedde 12.desember 2015.

Det var sikkert mange som la merke til bandets vokalist William Hut (Willy Marhaug) da han deltok i TV2s  program «Århundrets stemme» for en tid tilbake.  Jeg har fulgt Hut en tid, men bandet hans har havnet litt i skyggen for min del.  Men etter å oppdaget Hr Hut på nytt, så ble jeg nysgjerrig på musikken til Poor Rich Ones.

Heldigvis finnes det plateselskap, som f .eks Apollon i Bergen som gir ut tidligere innspillinger på vinyl.

Albumet «Happy Happy Happy» er bandet tredje album, og ble utgitt i år 2000.   Ifølge nettstedet discogs.com er  albumet gitt ut på cd i flere land, Japan, USA Spania i 2000 og 2001. 
Vinylutgivelsen kom først i 2015.  Heldigvis hadde Big Dipper flere eksemplarer på lager, slik at jeg endelig fikk plata i hylla.

Poor Rich Ones ble dannet I Bergen i 1989 av Willy Marhaug (vokal, gitar) og Espen Mellingen (keyborads, munnspill).  Bandet karakteriseres ofte som «et annerledesband» som spiller lavmælt, sofistikert musikk.  De har ofte blitt sammenlignet med Radiohead.  I Willy Marhaug har gruppen en frontfigur med en usedvanlig vakker sangstemme. Han synger med en karakteristisk, høy tenor som kler musikken, samtidig som den står i kledelig kontrast til mange av arrangementene.

Da bandet startet ble Marhaug karakterisert som en vokalist utenom det vanlige, og gruppen ble spådd en stor fremtid.
Opplevelsene som fulgte gjør at deres aller første honorar og raider blir nesten litt latterlig.  Bandet fikk nemlig kr 500,-  på deling og 8 brus hver etter å ha spilt på Hulen I Bergen. Bandmedlemmene var alle i 14 – 15 års alderen, så derfor ble de obligatoriske ølbongene byttet i brus. Men det var en som var ekstra liten, - nemlig  William Hut (Willy Marhaug).  Han så ut som en 12-åring, og var ikke kommet i stemmeskiftet enda.  Brusdrikkingen gjorde at han måtte innom toalettet før han skulle på scenen. Det var så vidt han nådde opp til utinalen.  Men han løste problemet ved å stå på tå.  Mange undret seg over hvordan den lille guttungen hadde kommet seg inn på Hulen.
Senere gikk unge Willy på scenen og imponerte alle.

Like før albumet Happy Happy Happy (2000) ble fullført, valgte Espen Mellingen overraskende å forlate Poor Rich Ones. Mellingen ble erstattet av Eivind Kvamme.

Denne vinylutgaven består av 2 stk Lp’er med til sammen 14 låter, 3-4 låter ekstra i forhold til cd-utgaven.

Den japanske utgivelsen av albumet har faktisk bandets utgivelse av Aha-låten «Hunting high and low» med på sin cd.  En låt som for øvrig ble mye spilt på radio i England og USA.

Her i Norgen ble denne utgitt på den fjerde og /foreløpig siste skiva til bandet «Joe Maynard's Favourites»
Kilder:  Bård Ose – 100 beste rockeplater fra Bergen.  Mic.no.


Her er en liten smakebit av bandets versjon av den kjente Aha-låten



 Du kan høre dette albumet på Spotify










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar