tirsdag 21. juni 2016

NY «GAMMAL» VINYL I POSTKASSA: LAVA – CRUISIN’ IN A SEA BREEZE


1981.  Polydor ‎– 28MM 0346 

Fra Wikipedia:
Lava (etablert 1977 i Årdal) er en norsk musikkgruppe i jazz-rock og populærmusikk, kjent fra flere innspillinger på 1980-tallet (Polydor). Initiativtagerne Per Hillestad på trommer og gitarist Svein Dag Hauge fikk med seg Kjell Hestetun på bass og Stein Eriksen på tangenter og ga ut Lava (1980) med bidrag fra Geir Langslet på tangenter og Olav Stedje som vokalist. Sigurd Køhn med-virket også i bandet, han omkom i 2004-tsunamien.
Etter Hestetun og Eriksen forlot bandet, fortsatte kvartetten Hauge, Hillestad og Langslet samt bassist Rolf Graf med albumet Cruisin (1981), med bidrag fra Per Kolstad på piano, Sigurd Køhn på saksofon og Marius Müller på gitar; melodien «Take Your Time» ble en Norges- og Europahit.
Deres tredje album var Prime Time (1982) med Egil Eldøen som ny vokalist og Sidsel Endresen som medvokalist på en låt. I tillegg til den faste besetningen medvirker Per Kolstad og Sigurd Køhn også på denne innspillingen


Min kommentar:

Som samler av norsk musikk, så kan man ikke unngå at Lavas utgivelser havner i hylla ganske fort. Jeg kjøpte vel alle platene etter hvert som de kom ut. 
Men samling er jo nærmest en sykdom, og en av de mest alvorlige bivirkningene er at man MÅ ha absolutt ALT.  Så da jeg for noen uker siden kom over en japansk utgivilse fra bandet, - ja, da ble paypal-kontoen lmin belastet med noen japanske yen.

Det som er litt spesielt med de japanske utgivelsene er, - etter det jeg har oppdaget, - at de plukker låter fra flere album på sine plater.  Denne skiva inneholder låter fra «Cruisin’» (1981) på A-siden, og låter fra  «Prime Time» (1982) på B-siden.

Litt morsomt likevel at dennne skiva er utgitt i 1981, mens «Prime Time» som har sine låter med kom først i 1982.
Kanskje det er datogrensa som har spilt oss et puss.  Jeg har heller aldri forstått hvordan man skal stille klokka når man passerer den.
Men det er litt irriterende at Lava med denne utgivelsen konsekvent har blitt omtalt som et svensk band.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar