søndag 26. juni 2016

SPLITTER NY VINYL. INGVILD KOKSVIK - OG SANGEN KOM FRA HAVET


2016.  Fyrlyd.  FYRLYDLP1601


Fra Bigdipper:
Endelig klart for album nummer to fra Big Dipper og audiofil-favoritt Ingvild Koksvik. Hennes solodebut Nattåpent (2013) skapte kollektiv gåsehud hos mange av våre kunder, en pådro seg visstnok også en kneskade, ja det gjelder å passe på når man er i musikkrus. ”Energisk skjønnhet” og ”fantastisk vakker” var ord som ble brukt av pressen da de Nattåpent, hvor Ingvild hadde satt musikk til dikt av Rolf Jacobsen. Nå er hun tilbake med albumet Og Sangen Kom fra Havet, denne gangen kun med egenskrevet materiale!

Min kommentar:

Første gangen jeg hørte Ingvild Koksvik var jeg overbevist om at hun var fra Nord Norge.  Så da jeg leste at hun var innflytter til Farsund ble jeg svært nysgjerrig.  Hvor i Nord Norge var hun fra mon tro?   Men så skulle det vise seg at jenta var fra Lørenskog (eller var det Oslo).  Ja, da fikk jeg om mulig enda mere respekt for denne artisten. 

Hvorfor?  Jo, hun synger om havet og kysten på en sånn måte at jeg kjenner nesten saltsmaken i munnen.  Å nei,  det er ikke tårer.  Selv om enkelte av tekstene er gripende.  Dette er en artist av «Hel ved»  Hun hyller havet og kysten, og menneskene som lever der.  Alt dette på en troverdig og overmåte vakker måte. 

Og så må jeg skynde meg å nevne at det at jeg trodde hun var fra Nord Norge var utelukkende positivt ment.  Fordi her er de fleste født med saltvann i blodet, noe som har skapt opptil flere ekte artister, som virkelig mener det de holder på med.  Samtidig er det noe med Ingvild som minner meg om selveste Kari Bremnes.  Og det å bli sammenlignet med en av våre aller beste artister gjennom snart fire tiår må vel være et kompliment.

Ingvilds tekster handler om havet, naturen og kjærligheten.  Og det er jo nettopp det livet handler om, - særlig for en kystkvinne.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar