søndag 26. november 2017

DAGENS BOK: M.J.ARLIDGE – BRO, BRO BRILLE

Fra forlagets omtale:
Liket av en middelaldrende familiemann blir funnet i Southamptons prostitusjonsstrøk. Snart lider en annen mann samme brutale skjebne. Etterforsker Helen Grace ser at et mønster er i ferd med å danne seg. Og hun kan kjenne at bak drapene ligger et voldsomt hat. Media kaster seg over saken og kaller morderen den omvendte Jack the Ripper en person som hevner seg på mannlige horekunder.


Min kommentar:

Lydbok fra nlb.no.  10t 55min

Dette er den andre boken jeg leser av denne forfatteren.  Da jeg leste den forrige boka «Elle Melle» var jeg overbevist om at forfatteren var en kvinne.  Men dette er altså en mannlig engelsk forfatter.  Og etter min smak er dette en dyktig forfatter. 

Hovedpersonen, etterforsker  Helen Grace er ei tøff dame med en tung ballast.  Vi ble ganske godt kjent med henne i forrige bok.  Men jeg har fremdeles mange, mange ting jeg lurer på om denne dama.

Dette er en helt annen historie enn den forrige jeg leste.   Historien er ikke så original.  Jeg har lest lignende historier og sett filmer med lignende handling tidligere, hvor tema er «Kåte middelaldrende menn blir drept i sin kontakt med horer»  Men selv jeg har lest lignende historier tidligere, så er løsningen original, og oppbygning og spenning er det ingenting å si på.  Dette er ei bok som er vanskelig å legge fra seg.

Noe jeg liker spesielt godt er at jeg føler jeg blir kjent i Southampton.  Stedbeskrivelser er nøyaktige og hovedpersonenes tilknytning til byen er godt bekrevet.  Jeg føler nå at jeg har blitt godt kjent med Helen og hennes kollegaer.  Men jeg vil anbefale at du leser bøkene i riktig rekkefølge.  Jeg er slett ikke siker på om jeg hadde hatt forståelse for, og likt Helen Grace så godt om jeg ikke hadde lest den første boka.

Selv om denne boka var en bitteliten nedtur i forhold til den første boka, så har jeg ingen problemer med å anbefale den om du, som jeg, liker bøker med intens jakt på en seriemorder.

Her kan du lese blogginnlegget mitt om den forrige boka, Elle Melle

Her kan du kjøpe boken som innbundet  og pocket 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar