onsdag 15. november 2017

FRA PLATEHYLLA: MR WALKER AND THE WALKMEN – WALKING


1985.  CBS 26499

Ingen tvil.  I det de første tonene på spor 1, låta du finner link til på youtubeklippet nederst i innlegget lyder, så er vi tilbake til åttitallet.

Men det morsomme er at denne skiva kom i stand etter noe som egentlig skulle være en spøk.  Jeg hørte et innslag på radio om denne saken for en del år siden, og skal prøve å gjengi historien slik jeg husker den.

Steinar Fjeld var en relativt stor artist på seksti og syttitallet. Om karrieren var dalende på miten av åttitallet, vet jeg ikke, men han fikk i hvert fall den fikse ideen at han skulle lage en rap og sette i gang en massiv PR kampanje slik at media ikke kunne unngå å legge merke til denne låta.  Det ble sendt ut mengder av kassetter med anbefalinger.

Men det var bare det, at anbefalingene kom fra artisten selv.  Men media beit på, og låta ble spilt i radio og media ellers skrev fine ord om bandet og den norske rap’en.

Men Steinar Fjeld hadde nok ikke hadde regnet med var at dette skulle bli en slik suksess.  Plateselskapet ville ha mer, de ville ha et helt album.  Hr Fjeld hadde bestilt seg sydentur, og dermed ble han sittende ved bassengkanten og skrive låter hele ferien.  Det er derfor et tydelig skille mellom et par rap-låter og resten av plata som er det jeg vil kalle ordinær åttitallsmusikk.

Steinar Fjeld fikk god hjelp av mange gode venner. Se bare på den venneflokken:
    Backing Vocals – AlixZandra, Kari Gjærum, Per Øystein Sørensen
    Drums – Per Hillestad
    Guitar – Svein Dag Hauge
    Piano – Per Kolstad
    Saxophone – Sigurd Köhn
    Synthesizer – Geir Langslet
    Vocals – Steinar Fjeld
    Vocals, Guitar – Ståle Rasmussen
    Vocals, Guitar, Synthesizer, Bass, Producer – Rolf Graf

Men desverre ble ikke albumet like godt mottatt som singelen.  Singelen ble mye spilt på radio og føk rett inn på VG-lista.  Riktignok ble oppholdet der ganske kort.  Og innen albumet var kommet ut i platebutikkene kan det se ut som om interessen hadde dabbet av.

Jeg kjøpte LP-plata i 1986 eller ’87.  Da lå den i en restekasse på Imerslund til en ti’er
Sånn kan det gå.

Det påstås fra flere hold at singelen fra dette albumet var Norges første rap / hip hop skive. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar