lørdag 25. november 2017

TV-SERIE: TRANSPARENT
Kanal:  Viasat
Sesonger:  4
Episoder:  40
Skuespillere:  Jeffrey Tambor, Amy Landecker, Gaby Hoffmann
Sjanger:  Drama /komedie
Land:  USA

Fra Viaplay.no:
Kritikerrost, prisbelønt dramaserie om en familie som får tilværelsen snudd på hodet når pappaen avslører at hun er transseksuell, noe som utløser en dominoeffekt der alles hemmeligheter blir avslørt.


Min kommentar:

Vi møter en undrende familie i første episode.  De tre voksne barna blir innkalt av sin far.  Han har noe viktig å fortelle dem.  De frykter selvfølgelig at faren er alvorlig syk, og skal dø med det første.  Men faren er slett ikke syk.  Han vil bare leve ut sin transeksuelle legning. 

Det skulle vel for så vidt være greit.  Han er skilt, barna er voksne og han er voksen nok til å «vite hva han vil».  Men fullt så enkelt er det ikke.  Vi følger familien i utallige ulike situasjoner.  Og det meste blir presentert med en god porsjon humor.  Dette er en serie ulik alt annet i hvert fall jeg har sett tidligere.  Jeg digga hvert eneste minutt.  Skuespillerne er håndplukket, og særlig far sjøl, Maura, er fantastisk i rollen som transe.

Jeg har også sansen for ex-kona, barnas mor.

Denne serien har vært nominert og har vunnet prestisjetunge priser. Vel fortjent.  Om du er litt lei av, eller bare vil ta en pause fra alle eventyr – og action serier, så ta en titt på denne. 

Anbefales!

                

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar