søndag 4. august 2013

JO NESBØ: GJENFERD
Forlaget:
Harry Hole har tilbrakt tre år i Asia, men reiser tilbake til Oslo for å etterforske et drap i narkomiljøet som politiet mener de har oppklart. Den antatte gjerningsmannen er Oleg, sønnen til Harrys ekskjæreste Rakel. Drapet viser seg å ha sammenheng med et nytt og svært avhengighetsskapende dop, fiolin, og etterforskningen får et omfang som Harry ikke hadde sett for seg. De fleste sporene peker en vei, og det er oppover. Dette er den niende romanen om Harry Hole. Min kommentar:


Hva er det med denne Harry Hole? Han minner ikke så rent lite om Morgen Kane. Det sies at Hr Hole, I likhet med Morgan Kane har flest fans blant damer. Men hvorfor vil vi ha denne sære politimannen som slett ikke alltid følger boka, og som store deler av sitt liv har vært rusens beste venn. Jo, vi vil ha Harry fordi han er ekte. Han har en enestående rettferdighetssans, og er samtidig et bevis på at når kjærligheten rammer, så er man villig til å ofre alt.
I denne boka har Nesbø moderert seg litt når det gjelder vold. Volden er I hvert fall mindre spekulativ. Vi møter en edru Hole som er I sitt livs form. Og for oss som kjenner Harry, og vet hva han er I sand til til tross for rusen, så forventer vi enda mere av en veltrent og edru Harry. Og Harry leverer som forventet, og vel så det.

Terningkast: 5
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar