lørdag 31. august 2013

THE MASTERPaul Thomas Anderson (There Will Be Blood, Magnolia, Boogie Nights) er regissøren bak The Master, et drama satt til 1950-årenes USA. I de største rollene finner vi Joaquin Phoenix, Phillip Seymour Hoffman og Amy Adams.

Freddie (Phoenix) har tjenestegjort i marinen under 2. verdenskrig. Han kommer hjem etter krigen, sterkt preget av det han har opplevd, uten jobb og usikker på fremtiden.

Men så snubler han over en trosbasert kult som engasjerer seg i øvelser for å fjerne følelser. Kulten ledes av karismatiske og intellektuelle Lancaster Dodd (Hoffman), også kjent som "The Master" - og menn som Dodd vet å dra nytte av en ung og traumatisert dagdriver som Freddie.


Min kommentar:

En «smal» film trekker sjelden det store publikum.  Tror heller ikke denne filmen vil ligge øverst på DVD-toppen, til tross for at jeg har registrert massiv markedsføring av tittelen.  Anmeldelsene har vært varierte.

Ja, filmen er en hard nøtt å knekke.  Men det er faktisk viktig.  Den beviser at religiøse retninger og samfunn kan være farlige.  Menneskesinnet lar seg påvirke, og massesuggesjon er et skummelt våpen.  Vi blir presentert for mye bra, men det mangler likevel mye for at jeg kan gi denne filmen toppkarakter.

Gode skuespillere, og tidvis god story gjør filmen severdig.  Men jeg ville kjedet med i kinosalen.Men på DVD, med et par pauser for påfyll av snacks og mineralvann, så er dette en interessant  og skremmende film.

Og jammen fikk vi ikke et lite glimt av Lena Endre også.Terningkast:  3Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar