søndag 4. august 2013

JO NESBØ – SORGENFRIForlagets omtale:
Dette er den fjerde utgivelsen i serien om Harry Hole. Høsten har begynt. I et banklokale i Oslo sentrum har filialsjefen fått tjuefem sekunder på å tømme minibanken. Han bruker trettien. Raneren viser seks fingre i overvåkningskameraet og skyter en kvinnelig ansatt. Førstebetjent Harry Hole våkner i leiligheten sin med en tolv timers black-out etter en middag med Anna, en gammel flamme. Han settes på ranssaken sammen med den nyutdannete Beate Lønn, og da en ny bank blir ranet, søker de hjelp hos den myteomspunne bankraneren Raskol. Anna er forsvunnet. Og høsten har akkurat begynt.


Min kommentar:
Nok en gang møter vi spenning fra side en. Vår venn Harry gjennomgår en tøff periode. Hans kjæreste Rakel er Russland for å kjempe om foreldreretten til sin sønn, og Harrys gamlekjæreste benytter den muligheten dette gir. Og Harry …. han går I fella, eller gjør han det?
Nok en gang byr Nesbø på overraskelser underveis. Vi blir litt kjent med sigøynerkulturen, skjønt jeg må legge til at den fremstilles noe endimensjonalt.
Handlingen drives framover, og når vi tror vi har løsningen, så tar historien en bråsving, ikke ulik de vi fant I Stegan på Velfjordveien I min ungdom. Vi blir overrasket gang på gang på gang. Må innrømme at en av disse potensielle morderne kunne med fordel vært utelatt. Det er litt irriterende når til og med Harry Hole tror at en kriminell narkoman helt sikkert er morderen.
Men heldigvis har også denne boka en overraskende slutt.
Og en ting til: Det sies at Jo Nesbø I spennende avsnitt I sine bøker utvider øyeblikket. Dette skjer særlig I bokas avsluttende kapittel.

Karanter: 4,5

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar