søndag 4. august 2013

JO NESBØ – MAREKORS.


 
Den Norske Bokdatabasens omtale:
En kvinne blir funnet drept, og en av fingrene hennes er kuttet av. Harry Hole får vite at også Tom Waaler er satt på saken, og han nekter derfor først å bli involvert. Så blir en kvinne meldt savnet, og da en av hennes fingre dukker opp hos politiet, begynner man å ane at en seriemorder kan være på ferde. Enda en kvinne blir funnet drept, også hun med en finger kuttet av. Harry avdekker et mønster i drapene. Kanskje er det mulig å forutsi hvor og når neste drap skal skje. Dette er den femte boka om Harry Hole.Min kommentar:
Kjærligheten til Rakel har tatt slutt og Harry er på fylla …. igjen. Det er utrolig hvor langt den godeste Harry kan tøye strikken. Årsaken er kort og godt at han er en djevelsk god etterforsker.
Selv om Harry er bortimot prototypen på en ensom ulv, så løser han ikke sakene alene. Etter at han nå har fått status singel igjen, og livet hans forutenom alkoholen og timene på Schrøder betår av jobb, jobb og atter jobb, så har han sine få og nære venner I jobbmiljøet. Personlig har jeg stor sans for psykologen Ståle Aune. Han er vel også Harrys beste venn, og bistår både på det personlige og profesjonelle plan.

Men Harry har også fiender, og da sikter jeg særlig til Tom Waaler, ei klyse av en type. Harry og Tom må samarbeide I denne boka. Hvordan vil Harry takle å løse saker med den mannen som han vet så altfor mye om.
Dette er høyspenning. Nesbø skildrer noen sommeruker hvor det er hetebølge I Oslo. Vi kjenner at temperaturen stiger I takt med gradestokken. Vi kjenner lokta av varm asfalt og varierende krosslukt. Og spenningen stiger og stiger, - helt til klimaks og litt til. 

 

Om du ikke har lest denne boka, så skynda på.
Om du, som lest, boka, så er ti år gammal spenning minst like spennende. Selv om jeg mintes løsningen på mordgåten, så er det spennende å se hvoordan vi blir tatt med på reisen mot løsningen.

Terningkast: 6

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar