torsdag 10. april 2014

CARRIE:Fra cdon.no
Carrie er den klassiske skrekkhistorien om den folkeskye jenta Carrie White (CHLOË GRACE MORETZ), utstøtt av sine jevnaldrende og skjermet mot omverdenen av en dypt religiøs mor (JULIANNE MOORE). Når Carrie blir pushet over sine grenser på årets skoleball bestemmer hun seg for å slippe løs sine overnaturlige krefter over den normalt så fredlige småbyen hun bor i. Snart skal alle få lære seg hennes navn. Carrie bygger på Stephen Kings skrekklassiker med samme navn.

Min kommentar:

Du snakker om en totalt unødvendig filmproduksjon.  Om man skal spille inn en ny versjon av en film, så bør man forvente en mye bedre versjon.  Men her peker nåla andre veien.  Originalen fra 1976 holder i massevis, i hvert fall om man skal sammenligne med den nye utgaven.

I originalen møter vi skuespillere som Sissy Spacek, John Travolta, Amy Irving m.fl.  Men i den nye produksjonen er det kun Julianne Moore som, i hvert fall jeg, kjenner fra før. Jenta som spiller Carrie er riktignok en kjent barnestjerne, men jeg får ikke helt tak i henne i denne rollen.

Her er selvfølgelig bøttevis med skrekk og gru, men om du vil se en kvalitetsfilm, så bør du heller velge «Carrie» fra 1976.  I forhold til denne utgivelsen rangerer den høyere på lista.

Denne utgaven har selvfølgelig flere og mere spektakulære effekter, men den uhyggelige stemningen fra syttitallet er borte.

God fornøyelse. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar