søndag 27. april 2014

MUSIKK PÅ VINYL: TERJE NILSEN – Æ






"Fra Rockipedia"
Terje Nilsen er vokalist, gitarist og komponist, født i Svolvær 26.11.1951. Oppvokst og bosatt i Bodø. Terje Nilsen omtales ofte som Nord-Norges best bevarte hemmelighet. Han skriver underfundige viser med brodd og varme, og fremfører dem med en mørk, særegen sangstemme. Minst to av visene hans – «Mjelle» og «Blå ballade» – er blitt favoritter over det ganske land, uten at artisten selv har vært særlig aktiv på turnéfronten.
Debutplaten Æ (1977) ble innspilt i Experience Studio i Mosjøen med Nils J. Øybakken og Nilsen selv som produsenter.


Min kommentar:

Terje Nilsen har en stemme som er noe av det mest behagelige jeg vet.  Han kan gjerne være min følgesvenn på lange lyse sommernetter, en regnværsdag eller en lat søndagsmorgen. Det er en grunn til at låter som Mjelle og Blå Ballade blir spilt om og om igjen på radioen.  Kall det gjerne voksenpop.  Men vi voksne har vært unge en gang vi og.  Og den gang spilte Terje i en meget rocka band med navn Crossbreeze. I forbindelse med sin 60-årsdag uttalte Terje til avisa Nordland « Nå har jeg lagt både kuken og gitaren på hylla». 
Jeg håper av hele mitt hjerte at dette ikke er sant, Terje.

Etter min mening kan du fortsette å glede både deg selv og andre i årene som måtte komme.

Du sier i sangen «Mjelle» at «du må ha vært der for å forstå».  Neida Terje. Måten du formidler på får oss til å forstå. Vi har alle et «Mjelle»  Takket være deg Terje er vi nå blitt gjort oppmerksomme på det.  Tusen takk, Terje Nilsen.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar