torsdag 2. april 2015

KVELDENS FILM: ZINGO


Fra sv.wikipedia.org
Protagonisten Zingo tröttnar på att langa droger och vill bli en "Svensson". På krogen träffar han sin kusin, tillika filmregissören Mos. De träffar Mos producent Benno som lovar att se till att, med hjälp av tyska pengar, finansiera en älgporrfilm som Zingo ska regissera. Zingo samlar ihop ett filmteam bestående av hans flickvän Baby, kåkfararen Jocke, den erkände skådespelaren Ken Karlsson, samt Mos och Zingo, och åker till landet. Intrigerna trappas upp när Ken tror att det är ett stillsamt drama som ska spelas in, samtidigt som Jocke bara tänker vara med om det är en 'fet actionrulle' som ska spelas in.
Min kommentar.

I de senere årene blir jeg skeptisk hver gang en film starter med at noen sniffe kokain. Det er faktisk ganske mange filmer som starter med en slik scene. Så også denne. Men her ønsker hovedpersonen å komme seg unna sitt misbruk, og bli en «Medel Svensson».

Vi møter et titalls svenske stjerner. Eh.. husk at denne filmen er produsert i 1998, så flere av dem er litt tidlig i sine karrierer på dette tidspunktet. Og det synes. Filmen fremstår som gammaldags, ... og kjedelig. Sorry .. «Medel Svensson».


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar