torsdag 30. april 2015

SPLITTER NY VINYL: ANJA ELENA VIKEN – HERFRA TIL I MORGEN


2014. Cosmos. 33436264






Fra spirit.no:
Høsten 2013 skulle debutalbumet “Herfra til i morgen” slippes. Så ble Anja Elena Viken syk. Alvorlig syk. Det var fare for livet, og deretter usikkert om det i det hele tatt kunne bli noen sangkarriere på henne. Hun er ennå ikke helt frisk, men i god nok form til at nå, ett år etter opprinnelig planlagt, så kommer albumet omsider.



Min kommentar:

 Det er ikke alltid like lett å planlegge. Vikens debutalbum skulle ha kommet for et par år siden, men så ble ungjenta rammet av alvorlig sykdom, og dermed ble utgivelsen utsatt. Men nå er endelig skiva her, stappfull av hverdagspoesi, eller som enkelte anmeldere sier, - gatepoesi. Og bare for å ha sagt det, - tekstee er rågo'e.

Hva er det med Bergensere (med stor B)? De virker å ha eneretten på melankoli. Ingen klarer å formidle melankoli og håpløshet så inderlig som når teksten fremføres på bergensk.

Anja Elena Viken gir oss en variert plate. Det er umulig å putte denne jenta i bås. Hun vil så mye, og kan så mye, så derfor tar hun oss med på en reise gjennom pop, rock, hip.hop, punk, og sikkert enda flere landskap.

I tillegg til vinylplata som ligger i platepose med tekster får du cd-plate. Det liker jeg. Da kan jeg spare litt på vinylen.
Dette låter bra. Tommel opp for e t variert og litt anderledes album. 



Her finner du musikken på vinyl  og  cd



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar