mandag 10. august 2015

KVELDENS FILM: I AM ALI.









Fra Platekompaniet.no:

"Clares film er en av de mest intime og nøyaktige beskrivelsene av min fars hjerte og ånd som jeg noensinne har sett. Den er et vakkert kunstverk og et verdifullt bidrag til hans arv." - Hana Ali
En nær og hjertevarm skildring av mannen bak legenden – som vi aldri har sett Ali før. "I am Ali" blir fortalt gjennom eksklusiv, unik tilgang til Alis personlige arkiv av "lyd-journaler", kombinert med rørende intervjuer og vitnesbyrd fra hans indre sirkel av familie og venner, inkludert døtrene hans, sønnen, eks-kona og broren, samt bokselegender som Mike Tyson, George Foreman og Gene Kilroy. Opplev Alis helt spesielle historie som nevekjemper, elsker, bror og far – fortalt fra innsiden for aller første gang.

Min  kommentar:


Han var den største.  Ingen tvil om det.  Jeg kan huske at jeg hørte om denne bokseren på radio, lenge før vi fikk TV i stua.  Og på den tiden fikk vi lov til å si «neger».  Det at Cassius Clay, som han het i de dager var svart , gjorde han bare enda mer spennende. Han var vår svarte helt, og n-ordet var slett ikke negativt ladet, - heller tvert imot.


Så fikk vi høre om hans standpunkt i forhold til Vietnamkrigen.  Og da ble helten enda større.

I denne filmen blir vi kjent mannen bak bokseren.  Mye blir fortalt gjennom hans barn.  Det er vel bare Elvis som har like mange filmopptak av privatliv og «behind the scenes». Vi får en inntrykk av en mann som er helt annerledes enn det villdyret han blir idet han entrer ringen.


Det var også spennende å høre hvorfor han byttet religion og navn.


Etter å ha sett denne filmen, er jeg enda mere sikker: Han var den største, - Den aller største.

Her finner du filmen på  Dvd  og  Blu-ray.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar