søndag 10. april 2016

DAGENS BOK: FRODE GRANHUS - MALSTRØMMEN
Fra cdon.no:
Landegode utenfor Bodø: Et uhyggelig skrik tiltrekker seg oppmerksomheten til to unggutter som leker på svabergene. I vannkanten finner de en mann - lenket fast med hendene i det iskalde vannet. Ved kysten av Bergland, om lag 30 mil nord for Bodø, flyter en porselensdukke i land. Det gamle ekteparet som finner den, synes den varsler om ufred, men for den nyinnflyttede lensmannsbetjenten Niklas Hultin fortoner dukkefunnet seg som barnemat etter jobben i hovedstaden. Etter hvert sprer uhyggen seg, og en dag blir en kvinne funnet bevisstløs i strandkanten, ikledd lignende kjole som dukken ... Flere tragiske historier flettes elegant sammen i denne intenst spennende kriminalromanen med handling fra Nord Norge.

Min kommentar:

Jeg oppdaget denne forfatteren ved en tilfeldighet for et par uker siden.  Da fikk jeg låne en krimbok, og den viste seg å være en senere bok I serien hvor vi bl.a. møter Rino Carlsen, den stødige politietterforskeren.  Jeg blir så glad når jeg oppdager norske krimforfattere så I dette tilfellet matte jeg få tak I de tidligere bøkene han hadde skrevet I samme serie. 

I denne boka jobber Rino fremdeles I Bodø.  Han har et havarert ekteskap bak seg, og strever litt med å få til et skikkelig samarbeide rundt sønnen som er I den såkalte vanskelige alderen  Men Rino er faktisk ikke hovedpersonen I denne boka. 

Forfatteren tar for seg forskjellige historier og steder.  Hele handlingen utspiller seg I naturskjønne omgivelser I Bodø, Landegode og Lofoten. Historiens dramatikk går I takt med den dramatiske naturen.  Rino begynner å få oversikten over sakene, og beginner å ane hva som ligger bak. 

Etter hvert befinner  vi oss alle i en kaotisk malstrøm. Den går fortere og fortere rundt.  Jeg tenker underveis at det er vel ikke alt som er like logisk, eller ???  Men mer rekker jeg ikke å tenke før jeg spinner rundt I takt med handlingen igjen.  Det er faktisk noe av det mest spennende jeg har lest på lenge.  SIste halvdelen av boka leste jeg I en smell.  Farvel nattesøvn, - det var rett og slett ikke mulig å legge boka fra seg.  Jeg håper at dette blir en serie jeg kan følge I mange år framover.  Det fortjener virkelig det ramsalte miljøet jeg her har blitt kjent med.


Men jeg frykter at ingen turister våger å ta turen opp til Nord Norge etter å ha blitt presentert for et miljø med så mange mørke historier.  Både personer og handlinger er til de grader så utspekulerte og ramsalte at de kan skremme  hvem som helt.

Her finner du boka som pocket  og lydbok.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar