lørdag 2. april 2016

KVELDENS FILM: THE INTERNETS OWN BOY (The Story Of Aaron Swartz )



2014
Dokumentar.

Fra Platekompaniet.no:

Om internetts egen wonderboy, Aaron Schwatz.  Hans fingeravtrykk finnes over alt, over hele internett.
Men det var Swartz banebrytende arbeid i sosial rettferdighet og politisk organisering kombinert med hans aggressive tilnærming til informasjonstilgang som fanget ham i en to -års juridisk mareritt . Det var en kamp som endte med at han tok sitt eget liv, i en alder av  26.
Aaron historie rørte en nerve hos folk langt utover verdens nettsamfunn, der han var en kjendis . Denne filmen er en personlig historie om hva vi mister når vi er tonedøve om teknologien og dens forhold til våre borgerrettigheter.


Min kommentar:

Dette er nok en film for et noe smalere publikum.  Men den er selvfølgelig ikke mindre viktig av den grunn. Det er en kjensgjerning at Internett gir oss ubegrensede muligheter. Og vi har sett tilfeller gang på gang. At områdene sikkerhet og lovgiving kommer i ettertid.  Da er det ofte for seint.

Jeg har lært et nytt ord i kveld. - Internettaktivist. 
Det var det myndighetene kalte Aaron Schwartz.  Var trusselen rett og slett at Schwatz var for genial for myndighetene?  Han varslet faktisk om ting flere år før den berømte Snowdon gjorde inntog i media.

Hva var Aarons agenda?  Var han et geni som ville gjøre mest mulig skade, og berike seg selv, eller ville han sette søkelys på svakheter i systemene og nødvendigheten av at et lovverk kom på plass?
Det er skrevet flere bøker om denne ekstraordinære mannen og alt han utrettet i sitt alt for korte liv.


En viktig film, men som sagt, du skal være spesielt interessert.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar