søndag 29. mai 2016

FRA PLATEHYLLA: DOLLIE DE LUXE – ROCK VS. OPERA.


1985.Notabene Records NBLP 104

Dette er et av de mest velspilte platene jeg har i hylla.  Hvorfor det, spør du kanskje.  Jo, fordi jeg digger både rock og opera. Dollie-jentene fikk jeg øyne og ører opp for ganske tidlig, og jeg kan med stolthet innrømme at jeg var på alle konsertene de  arrangerte i Holmenkollen på St Hansaften hvert år på tidlig nitti-tall.  I tillegg så var jeg selvfølgelig på Slottsfjellet og alle andre steder som de opptrådte.  Dessverre kom jeg meg aldri til London.  Det er jeg svært lei meg for.  

Jeg var en av dem som opplevde all kritikk mot Dollie-jentene som urettferdig. Jeg tok meg nesten nær av den på vegne av jentene og ble til tider skikkelig sint, - særlig på Se og Hør. 
Jeg påstår den dag i dag at Ingrid Bjørnov er en av Norges aller beste artister. Så derfor har jeg gjort mitt ytterste for å få sett de sceneshowene hun har satt opp de senere årene. Om hun opptrer i Namsos eller Mosjøen spiller ingen rolle.  Jeg klarer å få noen til å bli med denne kjerringa til de aktuelle konsertsteder.

Da så denne skiva kom i mitt hus vinteren 1986 ble jeg presentert for noe helt nytt.  Jeg hadde aldri tidligere hørt noen som hadde blandet rock og opera på den måten.  Jeg elsket det, men jeg mistenker at mine naboer hatet mine gjentatte spillinger av denne skiva.   

Franskmennene likte også dette.
Plata ble utgitt i bl.a. Frankrike, Italia, Hellas, Tyrkia, Canada, UK og Japan. Og ut fra de relativt høye salgstallene så forventet man at duoens neste prosjekt «Which Witch» skulle bli en sikker suksess.

Men det er et annet kapittel.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar