tirsdag 17. mai 2016

SPLITTER NY VINYL: TOMMY TEE - BONDS, BEATS & BELIEFS 1998-2016


2016. Tee Production. TEEBOX001

Av og til kommer det noen utgivelser på vinyl som man rett og slett bare MÅ ha. Jeg har alltid hatt en forkjærlighet for utgivelser hvor deler av eller hele artistens discografi ligger i en solid box.   Og i det siste har virkelig mine bønner blitt hørt.  Til jul var det hyllesten til Raga Rockers, og nå så foreligger denne boxen med Tommy Tee, mannen som introduserte hiphop’en i Norge.



Det var helt tilfeldig at jeg kom over denne utgivelsen en kveld jeg satt og surfet på det store internettet.  Jeg gikk inn på siden newjelly.com, og da ble det et kjøp.  Jeg vil for øvrig anbefale dette nettstedet.  Her kan man bidra til å virkeligjøre folks drømmer. Ta en titt på denne siden.


Tommy Tee boxen kom med posten på fredag, så jeg hadde hele pinsen til å lytte gjennom alle 9 LP-platene.  Selve boxen er utgitt i 300 eks, og alle er selvfølgelig signert av Tommy Tee himself.  Her   finner du en oversikt over innholdet.
 


Boxen er ensfarvet svart (selvfølgelig) med hvit tekst. Oppi ligger det 4 stk doble LP’er og 1 stk Bonus-LP i rød vinyl. De 4 doble har utbrettscover hvor det er skrevet mye info.    Det er til god hjelp for en middelaldrende dame som kun har hørt på norsk hiphop de siste 8-10 åra.  Derfor var det mye nytt og spennende materiale for meg her.  Jeg har nok ikke hørt så mye på musikken fra Tommys tidlige karriere.

Vil tro at flere medlemmer av det noe mer voksne publikum blir lykkelig over å gjenkjenne låter som har blitt samplet, fra artister som Anita Skorgan og Dollie (Benedicte Adrian og Ingrid Bjørnov)

Mange ble overraska da Tommy Tee fikk hedersprisen under årets Spellemanns utdeling.  Men du verden så fortjent det var.  Og når Tommy Tee får sjangsen, så sier han ofte noen kloke ord. Denne gangen erklærte han selveste janteloven for død og gravlagt. 

Norge har i dag mange musikere i sjangeren rap og hiphop.  Og de aller fleste bekrefter at Tommy Tee, , eller Tommy Flåten som er hans egentlige navn, har vært deres store idol og inspirasjon.  Det er ikke tvil om at hans program på radio, NRK p3 har bidratt til at utøvere av hiphop har fått den posisjonen de har i Norge i dag.  Jeg kan nevne store norske artister i fleng: Vinnie, Paperboys, Karpe Diem, Klovner i Kamp, Don Martin, Madcon, OnklP, Lars Vaular, Arif, Jaa9, Erik & Kris, Gatas Parlament, A-Team, Joddski, Tungtvann osv.osv. Alle har et forhold til norsk hiphopens Gufdar – Tommy Tee.

Kjære Tommy Tee
Norge hadde vært adskillig fattigere uten deg.
Hilsen ei halvgammal rockejerring.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar