mandag 4. september 2017

FRA PLATEHYLLA: THE BASEMENT BRATS – THE BRATBEAT



Prosjekt "Vinyl til frokost"



1996.  Screaming Apple ‎– SCALP 111



Ja, dette er virkelig musikk man kan våkne av.  Her er det full fart fra første gitarriff.  Dette er altså god energirik gitarbasert rock ‘n roll, akkurat slik det skal låte. 

Gutta som serverer oss denne musikken kommer fra Halden, men av en eller annen grunn så var de mere berømt nedover i Europa enn oppover i Norge.  De ble  spesielt populære i Spania.  Ifølge nettstedet rockipedia.no skal det finnes en del singelutgivelser med bandet både i Europa og USA.  De skal visstnok også ha bidratt til flere samleplater.

Bandet holdt det gående fra 1990 til 1997. De har også holdt gjenforeningskonserter i 2007 og 2012.
Dette var bandets eneste album.  Men de har i tillegg gitt ut en 12-tommers EP og en «Best-of»





2 kommentarer:

  1. Noen ganger kan det ta flere år før en ramler over artikler og innlegg om seg sjøl, gitt. :-)

    Jeg kunne sikkert bidratt med mange opplysninger, men kan blant annet nevne at vi debuterte med seks (!) låter på en sjutommers EP ("Blast-Off") i 1993, fulgte opp med ti låter på en tolvtommers mini-LP ("Tales from the Basement") i 1994, før dette albumet kom på både CD (That's Entertainment) og LP (Screaming Apple) i 1996. I tillegg ga vi ut et antall singler og medvirka på diverse samleplater. Vår egen samle-CD ("Curse of the Brats", på japanske 1+2 Records) var strengt tatt ikke en "best of", men inneholdt låtene fra "Blast-Off", "Tales from the Basement" i tillegg til ti nye/uutgitte låter.

    Vi er i skrivende stund endelig i gang med å gjenutgi materialet på digitale flater - se f.eks. https://open.spotify.com/artist/5kspk8UKgznTixzj9RjHXu?si=wl5X8qGmSLGFfrgm468T8g

    (Vi spilte også to konserter i 2013, og SKULLE ha spilt i 2020).

    SvarSlett