onsdag 20. mai 2015

KVELDENS FILM: THE RAILWAY MAN


Fra cdon.no:
Eric Lomax (Colin Firth) var offer for “dødstogene” fra 2. verdenskrig. Nå ønsker han å finne de som sto bak, og stille de til ansvar for hans lidelser. The Railway Man bygger på en sann historie.

Min kommentar:

Jeg hadde store forventinger til denne filmen. En sann krigshistorie og kjente skuespillere. Det burde gi et kvalitetsstempel. Men nei, dette blir for kjedelig. Stillestående scener, hvor all dialog stopper helt opp, og det blir stille, aldeles stille i flere minutter.
De deler av filmen som viser tortur av krigsfangene, er unødvendig lange og repeterende. Det hadde holdt med kortere glimt av disse grusomhetene. Publikum er ikke så dumme at vi må ha inn alt med teskje.

Stjernelaget, bestående av Colin Firth, Stellan Skarsgård og Nicole Kidman har fått en seig materie å jobbe med. Det er faktisk, overraskende nok, Nicole Kidman som klarer seg best. Det er også flott å se at til og med hun har blitt eldre. Det kler henne.

Huff, jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Men jeg har altså sett på en langsom, dvelende og til dels kjedelig film om en spennende person, Eric Lomax. Har kanskje blitt enda mer nysgjerrig på han etter at jeg nå har sett filmen.
Jeg holdt faktisk på å gi opp da filmen ble overmåte langtekkelig, men heldigvis så hold jeg ut til slutten. De siste 5 minuttene redder filmen.

Jeg gir filmen en 4'er, og 2 av disse 4 går til Nicole Kidman.


Her finner du filmen på  Dvd  og Blu-ray

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar